La batlle Bea sol·licita l’excedència després que el Consell Superior es decantés per Mingorance per al Tribunal de Corts

Les dues instructores penals més Moreno i Bailén van ser les quatre aspirants a una plaça de nova creació que finalment es va assignar a la responsable judicial del ‘cas BPA’

-
-
La instructora penal Cristina Bea Rebés ha sol·licitat una excedència de la carrera judicial. La petició, que de moment no hauria obtingut cap resposta per part del Consell Superior de la Justícia (CSJ), és la reacció de la batlle, una de les que fa més anys que exerceix, a la decisió de la cúpula judicial de designar magistrada del Tribunal de Corts la també penalista Canòlic Mingorance. Totes dues van concórrer juntament amb la també batlle Maria Àngels Moreno i la fiscal adjunta Carolina Bailén al concurs que es va convocar per ocupar una plaça de nova creació a l’òrgan jurisdiccional que presideix Josep Maria Pijuan.

A Bea no se li ha posat gens bé la decisió del CSJ. I menys encara després que en aquesta ocasió, la primera en què formalment s’havia creat una plaça per a Corts, se li hagi barrat el pas a un ascens que en moltes ocasions o bé havia estat apunt d’assolir o bé se li havia promès. El concurs resolt fa unes setmanes no va estar exempt de polèmica. De fet, les altres aspirants al mateix lloc de treball van elevar una queixa quan va transcendir internament que tot feia indicar que la decisió d’atorgar la plaça a Bea estava pràcticament adoptada.

Les queixes van comportar que el CSJ atorguessin uns dies més de termini a les candidates perquè les concursants aportessin nous mèrits i avals que fins llavors no s’haguessin formalitzat i això, finalment, va fer decantar la balança cap a la instructora del ‘cas BPA’ que, entre altres coses, hauria acreditat com a valor afegit les compareixences, conferències i contribucions en l’àmbit internacional que ha dut a terme Mingorance en els darrers temps. La jurista s’incorporarà al Tribunal de Corts el 14 de setembre.

Disgustada amb el resultat del concurs de mèrits, Bea s’havia fins i tot plantejat deixar la carrera judicial. De moment, ha sol·licitat una excedència. I quan aquesta se li esgoti -comptant que li sigui òbviament concedida-, ja analitzarà què fer després, segons les fonts consultades. L’elecció de Mingorance ha creat una forta divisió dins mateix de la seu de la Justícia.

Canòlic Mingorance (esquerra) i Azahara Cascales.

Relacionat

Mingorance fa el salt al Tribunal de Corts i Cascales n’assumirà el relleu a la batllia especialitzada
Cristina Bea, Canòlic Mingorance, Maria Àngels Moreno i Carolina Bailén (d'esquerra a dreta).

Relacionat

‘Guerra fratricida’ entre aspirants a magistrada
-

Relacionat

La fiscal Bailén, la quarta candidata per a la plaça ‘en joc’ al Tribunal de Corts
Cristina Bea, Canòlic Mingorance i Maria Àngels Moreno (d'esquerra a dreta).

Relacionat

Bea, Mingorance i Moreno: la terna d’aspirants a la plaça de magistrat que hi ha en joc al Tribunal de Corts

Comentaris

Trending