La tresorera de l’AMPA de la Sagrada Família empresonada abona els diners que va sostreure

La dona, de 38 anys, espera poder aconseguir la llibertat provisional més aviat que tard, una vegada feta efectiva la responsabilitat civil

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.
Un dels accessos al col·legi Sagrada Família. Toni Solanelles

La tresorera de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del col·legi Sagrada Família, empresonada des del 23 de març acusada d’haver ‘distret’ 47.000 euros, en xifres rodones, de l’entitat, ja ha abonat els diners que va sostreure, acceptant així la seva culpabilitat i mirant d’aconseguir una llibertat provisional que espera que es dicti aviat. No és gens clar, però, que la Batllia que instrueix la causa, però, adopti una decisió immediata. Menys encara veient com han anat altres casos.

Certament, la dona, de 38 anys, esperava haver obtingut l’alliberament, encara que sortís sota la fórmula de l’arrest domiciliari, fins i tot abans de Pasqua. Però aquesta situació no es va pas donar. I és que els fets es consideren molt greus, no només pel fet concret de la sostracció dinerària sinó per la manera com ho va fer i per la sensibilitat i naturalesa de les activitats a les quals havien d’anar adreçats els diners que va fer ‘desaparèixer’.

Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.

Relacionat

L’empresonada pel cas de la Sagrada Família va ‘desfer-se’ de l’auditor fitxat arran del primer frau

Dels 47.000 euros que inicialment es van trobar a faltar, una part finalment es van poder recuperar fent fer marxa enrere a alguna de les operacions bancàries que es van realitzar (uns 12.000 euros). Per cert, que segons algunes fonts, els controls de l’entitat bancària per on passaven els fons no haurien estat prou acurats, encara que quan altres membres de l’associació van començar a sospitar de l’ara processada, aquesta va modificar lleugerament l’operativa per fer-la encara més complicada.

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.

Relacionat

L’AMPA de la Sagrada Família reclamarà a la tresorera empresonada el perjudici sofert

Segons fonts coneixedores del cas, haurien estat persones de l’entorn familiar de l’empresonada els que haurien facilitat els diners necessaris per rescabalar la responsabilitat civil. També s’haurien fet càrrec del manteniment del domicili on des de fa uns mesos la dona residia amb el seu fill, menor d’edat, quan li pertocava la guàrdia i custòdia d’aquest. I és que segons algunes fonts, les dificultats econòmiques s’haurien iniciat al tomb de la seva separació encara que també hi podria haver altres problemes de fons.

Una imatge de l'escola Sagrada Família.

Relacionat

Commoció al col·legi Sagrada Família pel ‘forat’ a l’AMPA que ha portat la tresorera a la presó

L’AMPA preveu celebrar la setmana que ve una assemblea extraordinària, on ha deixat clar que només hi poden assistir els socis, per fer el punt sobre la qüestió. Per informar de com ha evolucionat la causa penal relativa a la tresorera de l’associació -que no deixa de ser la mare d’un alumne menor d’edat del centre escolar- i per anunciar els següents passos a fer o a deixar de fer, en funció del que s’avaluï durant la trobada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending