Tres anys de presó per als dos principals implicats en el cas de la cocaïna del celobert

La noia que va llançar l’embolcall de droga embolicat en uns sostenidors també haurà de fer un any de reclusió ferma segons la sentència dictada aquest migdia pel Tribunal de Corts

La sentència s'ha notificat a la sala de Cúria 6.
La sentència s'ha notificat a la sala de Cúria 6. arxiu

El Tribunal de Corts ha imposat tres anys de presó per als dos principals implicats en el cas de l’embolcall de cocaïna que el 8 de desembre del 2020 una dona, la tercera condemnada, va llançar pel celobert d’un edifici de l’avinguda Meritxell en veure que una patrulla de la policia acudia a l’immoble. Els agents hi anaven per una fuita d’aigua, però la parella que tenia a casa el paquet amb 27 grams de droga va témer una altra cosa.

Els dos principals acusats eren el propietari efectiu de la cocaïna -que en aquell moment era la parella de qui va llançar l’embolcall pel pati de llums- i l’home que els hauria subministrat la droga. És a dir, el venedor al detall i el suposat narcotraficant, que està a la presó des del mes de febrer després que, arran d’una ordre internacional de cerca i captura dictada per les autoritats andorranes, se’l detingués a Espanya i se l’acabés extradint.

La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

La fiscalia demana penes d’entre 2 i 4 anys per als implicats en el cas de la ‘cocaïna del celobert’

L’empresonat, per a qui la fiscalia demanava quatre anys de presó i 10.000 euros de multa per la venda a l’engròs de droga, ha estat condemnat a tres anys de presó ferma, una multa de 3.000 euros i 20 anys d’expulsió, a banda de 1.100 euros més de multa per tres qüestions menors relacionades amb el consum i cessió d’estupefaents. Qui va assegurar ser el titular de l’embolcall llançat pel celobert, que va ser jutjat en rebel·lia en haver marxat d’Andorra i que, òbviament, tampoc aquest dimecres s’ha presentat a què li notifiquessin la sentència, també hauria d’estar-se tres anys ferms a la presó, justament els que demanava l’acusació pública.

Una sessió de 'reggaeton' en una discoteca del Principat.

Relacionat

El ‘reguetoner’ que li cantava a la cocaïna

En aquest segon cas, a qui s’atribueix venda i possessió de cocaïna, la multa, que la fiscalia pretenia que fos de 5.000 euros, s’ha fixat en 2.000 euros. L’expulsió també s’estableix en 20 anys. Finalment, la noia que va llançar el paquet, qui sempre ha defensat la seva innocència i arrelament al país, també hauria de tornar a entrar a la presó. Se li atribueix el mateix delicte pel qual es condemna la seva ex-parella. Però en ser suposadament la seva participació en tot plegat una mica menor, els magistrats li imposen dotze mesos ferms dels divuit que en total fixa la condemna.

Les detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Una fuita d’aigua a l’avinguda Meritxell ‘descobreix’ una xarxa de tràfic de cocaïna

En aquest cas, el termini de suspensió de la condemna és de 4 anys, la multa que s’imposa és de mil euros i el termini d’expulsió s’estableix en deu anys. La sentència de primera instància, és clar, és recurrible. I és clar que les tres parts citades fins ara presentaran un recurs contra la decisió del Tribunal de Corts. Els que no recorreran seran els altres dos implicats en el cas, dos joves que també treien el cap pel mateix immoble de l’esmentada avinguda Meritxell, que durant la pandèmia es va convertir en una mena de pis pastera que acollia temporers que es van quedar refugiats al Principat. Els altres dos processats en la causa només venien acusats de consum. I en els dos casos se’ls ha absolt.

Comentaris

Trending