La fiscalia demana penes d’entre 2 i 4 anys per als implicats en el cas de la ‘cocaïna del celobert’

El propietari dels 27 grams de droga que hi havia en l’embalum que es va intentar amagar en un sostenidors es jutja en rebel·lia mentre que el seu suposat subministrador està empresonat després que se l’extradís des d’Espanya el febrer passat

La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell.
La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell. ARXIU

La fiscalia demana penes d’entre 2 i 4 anys pels cinc implicats en un cas de tràfic i consum de cocaïna que es va descobrir arran d’una fuita d’aigua que hi va haver en un immoble de l’avinguda Meritxell la tarda-vespre del 8 de setembre del 2020. Quatre dels cinc processats han acudit a la vista celebrada al Tribunal de Corts, mentre que el cinquè, justament l’home de qui era el paquet de 27 grams de cocaïna que va caure pel celobert embolicat en uns sostenidors ha marxat del país i no està a disposició dels magistrats.

La intervenció policial derivada de la fuita d’aigua va neguitejar els ocupants d’un habitatge que s’usava com a pis pastera per part de diversos treballadors temporers, alguns dels quals ni tan sols tenien permís per estar-se Andorra després de l’esclat de la pandèmia. Temerosos que anessin a per ells, ja que no eren conscients de l’avaria, pel celobert van llançar l’embalum amb la droga embolicat amb roba íntima.

Les detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Una fuita d’aigua a l’avinguda Meritxell ‘descobreix’ una xarxa de tràfic de cocaïna

Quan van pensar que el temporal ja havia passat, la parella del propietari del paquet va baixar a cercar al pati de llums el paquet. De tornada cap al seu pis va topar de cara amb els agents de policia, que havien estat fent indagacions en altres habitatges sobre la fuita d’aigua. La topada inesperada va posar molt neguitosa la noia i això va portar els policies a demanar-li comptes. Així van descobrir la droga de la qual es va fer responsable qui llavors era el seu company sentimental.

Se’ls va detenir a tots dos i algun altre ocupant que hi havia al pis. I es van fer les diligències necessàries que van portar, l’endemà, a detenir a Arinsal, després d’una corredissa amb els policies, un altre jove resident que ja havia estat relacionat amb anterioritat amb el tràfic de droga, i que es considera el subministrador de la cocaïna. Els tres principals implicats suposats -la noia i els dos homes directament relacionats amb la droga- han passat temporades a la presó per aquest cas. També hi va haver odre d’expulsió per la parella.

Una sessió de 'reggaeton' en una discoteca del Principat.

Relacionat

El ‘reguetoner’ que li cantava a la cocaïna

En sortir del centre penitenciari, el titular del paquet va marxar del país i aquest divendres se’l jutja en rebel·lia. La noia continua al Principat on té la seva vida muntada i on ha defensat no ser expulsada -aconseguint que no se la fes fora- fins davant el Tribunal Constitucional. Per la seva part, el suposat subministrador va marxar d’Andorra a Espanya. Però la Batllia va decretar una ordre internacional de recerca i detenció que va donar resultat positiu el juny de l’any passat i que va suposar que aquest home, que entre altres coses es considera músic de ‘reggaeton’, fos extradit i empresonat, encara ara, al Principat.

LES PENES

La fiscalia sol·licita quatre anys de presó a l'home que actualment està a la Comella, acusat de ser el subministrador i respecte del qual, fins a sis dels testimonis que han passat aquest matí pel judici l'han reconegut com al seu 'venedor de confiança' de cocaïna. A més, el ministeri públic li reclama 10.000 euros de multa. Pel jutjat en rebel·lia i que era, s'ha dit, el propietari del paquet de 27 grams, la fiscalia demana tres anys de presó i 5.000 euros de multa. I per a la noia que va anar a cercar l'embalum, dos anys i 3.000 euros. Per als altres dos implicats, a qui se'ls atribueix consum, se sol·liciten penes condicionals.

Les defenses de tots els processats demanen una rebaixa substancial de la pena respecte del que sol·licita el ministeri públic. Fins i tot en el cas de la noia implicada, la seva defensa en demana la lliure absolució, al·legant que no tenia cap relació amb la droga i que simplement va ser una víctima col·lateral de la situació. La vista s’ha hagut d’interrompre en diverses ocasions vist que el judici, en algunes fases, ha anat més ràpid del que inicialment es preveia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending