El ‘reguetoner’ que li cantava a la cocaïna

Ingressa a la presó pendent de judici un jove resident -es dedicava a la música entre altres coses- processat per tràfic de droga que va decidir marxar a Barcelona i ha acabat detingut i extradit cap al Principat després de més de mig any a Brians

Se les va donar de llest. Segurament fent bones algunes de les lletres de les seves cançons -el noi, resident, es dedicava entre altres al ‘reggaeton’- va decidir posar terra pel mig i deixar Andorra per iniciar una nova vida sense haver resolt l’anterior. Però les autoritats judicials andorranes, en aquest cas, no van voler claudicar i conscients que el jove era més traficant del que a l’inici es pensava van acabar activant l’alerta internacional de detenció. Des d’aquest dijous dorm a la Comella. Els sis mesos llargs previs ho ha fet a can Brians.

El jove músic, compositor i, ara segons sembla, presumpte traficant, va ser detingut a principi de setembre del 2020. Un parell de dies abans, per casualitat i davant d’una fuita d’aigua en un edifici de l’avinguda Meritxell, es van trobar trenta dosis de cocaïna, entre altres estupefaents. Arran de la fuita, una patrulla de policia va acudir a l’immoble. I des del pis on es guardava la droga en qüestió, pensant que podien els funcionaris pujar a l’habitatge, van llançar pel celobert les dosis embolcallades en uns sostenidors.

Abans del que tocava, l’ocupant del pis i titular dels sostenidors va acudir a cercar la peça de roba amb tot el que contenia. Però va resultar que els agents no havien encara marxat i a partir de llavors es va destapar tot. La parella de la noia es va fer responsable de la cocaïna i va entrar a la presó. Tots dos estaven residint il·legalment al país i en ple confinament es van quedar amb altres companys al pis en qüestió. De fet, els han hagut d’expulsar un parell de cops. Sia com vulgui, tibant del fil, van anar a parar al ‘reguetoner’ com a suposat subministrador.

La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

L’anàlisi dels dispositius mòbils serà clau per avançar en el cas de la droga de la fuita d’aigua

I un parell de dies després de les primeres detencions i enmig de fortes corredisses al tomb d’un aparcament privat d’Arinsal, es va detenir el jove llavors de 25 anys com a suposat proveïdor de material dels dos arrestats primers. Quan va passar a disposició judicial, i amb els elements que hi havia sobre la taula, no es va considerar l’actuació del tercer detingut, del ‘reguetoner’, prou greu com per empresonar-lo. Però se li va retirar el passaport perquè no pogués deixar el país. I se li va imposar l’obligació de presentar-se un cop al mes a la Seu de la Justícia.

Lluny de complir amb els seus compromisos, i tot i no tenir passaport (retirat), el jove va decidir marxar del país. D’Andorra. Segurament pensava que a la Batllia s’oblidarien d’ell i no el tornarien a molestar. Error. Es va activar una ordre internacional i el juny de l’any passat va ser enxampat a Barcelona i es va activar el procés d’extradició

Els investigadors estaven convençuts que el jove en qüestió era més culpable del que havien pogut demostrar i del que ell, evidentment, deien. La clau estava en l’anàlisi dels dispositius mòbils que es va comissar. I, efectivament, el bolcat de les dades dels telèfons ha revelat que el ‘reguetoner’ no només cantava a la vida. També a la droga. Resident legal al Principat, aquest sí, se sospita ara ja amb més elements ferms que era un traficant relativament important per les proporcions andorranes. I se’l va processar.

Lluny de complir amb els seus compromisos, i tot i no tenir passaport (retirat), el jove va decidir marxar del país. D’Andorra. Segurament pensava que a la Batllia s’oblidarien d’ell i no el tornarien a molestar. Error. Sense presentar-se mensualment com li havien ordenat, sense acudir a una declaració per a la qual l’havien convocat, i amb la certesa, ara sí, que estaven davant un més que presumpte traficant, les autoritats judicials van activar les corresponents alertes internacionals via Interpol.

I el juny de l’any passat va ser enxampat a Barcelona. I després dels procediments corresponents, va ser empresonat a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, el poble de la famosa Rosalía. Es va iniciar un procediment d’extradició al qual el ‘reguetoner’ es va oposar per activa i per passiva. Fins i tot va recórrer una primera decisió de la justícia espanyola d’entregar-lo a Andorra. Finalitzat el tràmit, amb la resolució ferma que Espanya lliurava al Principat el ciutadà reclamat, aquest dijous es va completar el procés d’extradició.

El jove va ser traslladat de Brians al Principat i poc després va ser ‘presentat’ a la Batllia i immediatament ingressat a la Comella. El procés seguirà el seu curs. La instrucció hauria d’avançar ara més ràpid. El ‘reguetoner’ es juga entre un i cinc anys de presó. Per ara, ja porta set mesos reclòs. A Catalunya, sí. Però ja li compta. I tot plegat per voler-se passar de llest. O menystenir, en aquest cas, la Justícia andorrana.

Comentaris (1)

Trending