L’anàlisi dels dispositius mòbils serà clau per avançar en el cas de la droga de la fuita d’aigua

Les trenta dosis de cocaïna que es van comissar pesaven 27 grams; la policia també va trobar 390 euros als dos primers detinguts i 900 més al tercer arrestat

La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell.
La detenció pel cas de droga es van practicar en un pis de l'avinguda Meritxell. ARXIU

L’anàlisi dels dispositius mòbils comissats als tres detinguts, la setmana passada, en l’operació antidroga que es va posar en marxa de manera casual arran d’una alerta ciutadana per una fuita d’aigua en un domicili de l’avinguda Meritxell serà clau per a l’evolució de la instrucció. Els tres detinguts estan processats per un delicte contra la salut pública i un d’ells, un home de nacionalitat xilena, 26 anys i residència il·legal al país, resta ingressat al centre penitenciari.

La policia va recuperar de manera casual com s’ha dit trenta dosis de cocaïna que la primera de les detingudes, una dona peruana de 25 anys i vivia sense l’autorització pertinent en un habitatge del bloc on hi va haver la fuita d’aigua dimarts passat a la nit, inicialment va llançar pel celobert quan va veure que una patrulla policial es dirigia a l’edifici. En total, la droga pesava 27 grams. De la titularitat de la cocaïna se’n va fer responsable el jove ara empresonat. Noi i noia són parella i vivien amb domicili de Meritxell, aparentment, amb dues parelles més, cap de les quals amb els papers en regla. S’haurien quedat al país arran del confinament.

Les detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Una fuita d’aigua a l’avinguda Meritxell ‘descobreix’ una xarxa de tràfic de cocaïna

Als dos primers arrestats se’ls van comissar, també, 390 euros en efectiu que els investigadors consideren que són producte de la venda de la cocaïna. Arran de les declaracions d’aquests dos joves, l’endemà, el dimecres 9 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda, es va arrestar a Arinsal, després d’un seguiment i persecució amb fuga inclosa a l’inici, un tercer jove, també de 25 anys, nacionalitat peruana i, en aquest cas sí, residència legal al Principat.

Entrada a la presó de la Comella.

Relacionat

Ingressa a presó un dels detinguts en l’operació antidroga provocada per una fuita d’aigua

A aquest jove se li haurien localitzat 900 euros que la policia inicialment considerava producte de la venda de les 30 dosis de cocaïna localitzades al pis de l’avinguda Meritxell. Els investigadors consideren que el darrer arrestat era el proveïdor al major dels altres dos, a qui fan responsables de la venda al detall de la cocaïna. Però la batlle de guàrdia no va considerar que hi hagués prou elements per enviar el tercer detingut a la presó. Ara serà l’anàlisi fonamentalment dels telèfons mòbils que haurà de determinar si realment hi havia la relació que els policies pressuposen o no.

Comentaris

Trending