Ingressa a presó un dels detinguts en l’operació antidroga provocada per una fuita d’aigua

Es tracta de l’home xilè detingut a l’avinguda Meritxell, que hauria reconegut que la cocaïna era seva, mentre que la seva parella i el presumpte subministrador queden en llibertat però processats

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

La batlle de guàrdia ha decretat presó provisional per a un dels tres detinguts en l’operació antidroga que es va iniciar arran de la presència de la policia en un pis de l’avinguda Meritxell on s’havia detectat una fuita d’aigua. Es tracta de la parella de la jove que va llançar pel celobert les bosses de cocaïna en veure als agents a l’edifici. El jove, de nacionalitat xilena, hauria reconegut que el material era seu. Queden en llibertat però amb càrrecs (i per tant processats) tant la dona com el presumpte subministrador de la droga, que va ser controlat a Arinsal.

La intervenció de la policia va començar el dimarts al vespre a un edifici de la part alta de l’avinguda Meritxell. Els veïns havien avisat d’una fuita d’aigua i una patrulla es va presentar a l’immoble en una actuació rutinària. Bàsicament es volia comprovar si calia algun suport. Així, van parlar amb diferents dels inquilins. Això va aixecar l’alarma en la parella detinguda, conscients que tenien diverses bosses de cocaïna al seu pis. I la dona va decidir llançar-les pel celobert camuflades amb altres peces de roba.

Quan pensava que els agents havia marxat, va baixar al primer pis a recuperar la droga. Quan sortia cap a l’escala es va topar de front amb la patrulla, que encara estava parlant amb alguns dels veïns. Els nervis la van trair i va acabar confessant que portava cocaïna, una trentena de dosis, que eren per a la venda.

Les dues primeres detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Una fuita d’aigua a l’avinguda Meritxell ‘descobreix’ una xarxa de tràfic de cocaïna

A partir d’aquí, la policia va actuar. Va detenir tant la jove, de nacionalitat peruana, com la seva parella, xilè, que es troben en situació il·legal al país. De fet, hi vivien a un pis de l’edifici juntament amb dues parelles més, també sud-americanes i sense permís de residència. A partir de les primeres declaracions, es va procedir al control d’un tercer home, a Arinsal, a qui haurien delatat com el subministrador de la droga.

El presumpte subministrador de la droga va ser delatat pels dos implicats, però la policia, segons el jutge de guàrdia, no li ha trobat element amb prou força incriminatòria

Tots tres han passat les darreres hores a disposició judicial. De fet, es van passar tota la tarda de dijous en dependències judicials. La batlle de guàrdia ha acabat enviant un dels arrestats, el noi xilè, a la Comella. Tant l’ara empresonat com la seva parella haurien declarat que les bosses de cocaïna eren seves i que era ell qui tenia la intenció d’intentar distribuir-les. És a dir, hauria admès que volia vendre-les. A més, s’ha tingut en compte la seva situació al país. El fet d’estar com a il·legal fa que el risc de fuga sigui molt elevat.

En canvi, la seva parella i l’home detingut a Arinsal no aniran, per ara, a la presó. Se’ls ha posat en llibertat, això sí, processats i, per tant, acusats de ser sospitosos de la comissió d’un delicte contra la salut pública. A partir d’ara tocarà seguir tibant de fil de la investigació judicialment parlant. Entre altres aspectes, s’haurà de determinar quina és la implicació de l’home controlat a la població massanenca dimecres.

Contra ell, per ara, només hi ha la declaració dels altres dos implicats, que l’acusen de ser el seu subministrador de droga i el fet d’haver estat relacionat anteriorment amb altres operacions antidroga sense que, però, no s’hagi aconseguit acreditar formalment la seva participació. La policia va localitzar en el seu domicili d’Arinsal els diners que suposadament li hauria abonat l’ara empresonat per la cocaïna.

Però ni això ni el fet que s’hagués intentat escapolir de la policia en el moment que se’l va voler detenir no han estat elements suficients perquè la batlle en dictés l’ingrés a presó almenys en aquest estadi de la investigació. La jutgessa ha valorat el fet que sigui un resident establert legalment al Principat amb feina i domicili aparentment estables. Aquesta tercera detenció es va dur a terme en les immediacions de l’immoble antigament conegut com a Astra.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending