Una fuita d’aigua a l’avinguda Meritxell ‘descobreix’ una xarxa de tràfic de cocaïna

La policia deté una parella resident en un ‘pis pastera’ d’immigrants il·legals sud-americans acusada de ser qui venia la droga al detall i més tard i arran de les indagacions fetes enxampa el suposat proveïdor

Les dues primeres detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell.
Les dues primeres detencions es van fer en un edifici de l'avinguda Meritxell. ARXIU

Una fuita d’aigua en un edifici de l’avinguda Meritxell ha permès desarticular, almenys aparentment, una xarxa de tràfic de droga. La policia hauria detingut les darreres hores tant dues de les persones que es dedicarien a la venda al detall de cocaïna com, suposadament, qui els proveïa del material estupefaent. Andorra la Vella i Arinsal, segons fonts veïnals, haurien estat els epicentres d’una operació iniciada de forma casual i gairebé anecdòtica, però que permetrà als investigadors tibar del fil.

Tot plegat arrenca dimarts al vespre, dia de Meritxell. Uns veïns de la part alta de la cèntrica avinguda de la capital avisen que tenen una fuita d’aigua. De forma rutinària es presenta una patrulla de la policia al domicili per comprovar la situació i mirar si s’ha d’activar algun suport. Els agents comenten la jugada amb els veïns afectats. Baixant per l’escala s’aturen a parlar amb altres inquilins per saber si han tingut alguna afectació. I en aquestes que arriben a la planta baixa.

La primera de les arrestades, en veure que acudia la policia a l’immoble on vivia, va llançar inicialment una bossa amb una trentena de dosis de cocaïna pel celobert; va ser quan va voler-les recuperar que es va ficar de peus a la galleda

I és aquí, segons testimonis presencials, on es dispara tot plegat. D’un dels habitatges d’aquesta planta baixa en surt una jove que porta algunes peces de roba i algun altre element. No és pas la inquilina d’aquell pis. Hi ha baixat perquè suposadament pel celobert li han caigut alguns peces de roba que tenia esteses i les ha anat a recuperar. Però topa amb els agents. I tant els uniformats com el veí del pis veuen atònits una bossa que sobresurt dels altres elements que la noia ha recuperat.

La dona, davant els policies, es neguiteja, s’espanta, segons alguns veïns, “s’ensorra” i acaba admetent que es droga. Que és una bossa on hi guarda una trentena de dosis de cocaïna. Que en ven. Què havia passat? Quan va veure que la policia s’adreçava al seu edifici es va pensar que potser acudien per la droga i juntament amb algunes peces de roba, per dissimular, les va llançar pel celobert. Quan va suposar que el temporal havia amainat i els agents havien marxat va acudir veloç a recuperar allò que suposadament li havia caigut.

Però no va preveure que els uniformats s’havien parat en altres pisos a comprovar que la fuita d’aigua no hagués afectat altres immobles. I hi va topar de totes totes, amb els policies. La noia, una resident il·legal de nacionalitat peruana i uns 25 anys segons els veïns, hauria admès que la droga era seva i de la seva parella, un noi xilè en aquest cas que tampoc té papers. De fet, ells dos, que van ser detinguts d’immediat, viuen a l’avinguda Meritxell amb dues parelles més, totes dues sud-americanes i sense cap mena d’establiment legal al país.

A la cèntrica avinguda de la capital hi vivien aparentment tres parelles de manera irregular; la detenció d’Arinsal es va produir després d’una persecució al tomb de l’edifici Astra

Aquestes dues detencions -que anirien acompanyades d’accions administratives de proposta d’expulsió del país per a la resta d’ocupants del pis, segons algunes fonts- estarien presumptament relacionades amb un tercer arrest que hi va haver aquest dimecres a la tarda a Arinsal i del qual en van ser testimoni alguns treballadors, residents i turistes. Aquesta detenció es va produir després d’una persecució que hi va haver dins i en les immediacions de l’edifici conegut com a Astra.

Suposadament, en aquest indret s’hi hauria detingut la persona que la dona inicialment enxampada amb les dosis de cocaïna a la mà en l’edifici de l’avinguda Meritxell hauria delatat com el seu proveïdor d’estupefaent a l’engròs per a la venda al detall. Més enllà de la confirmació de la persecució (l’home, un resident en aquest cas sí legalment i de nacionalitat peruana, inicialment havia aconseguit escapolir-se dels agents de paisà que el seguien) que veïns i turistes van poder observar, les fonts consultades només han confirmat que tindria efectivament relació amb el primer cas.

A més a més, es tractaria d’un individu que els investigadors de la policia ja haurien relacionat anteriorment amb altres operacions antidroga però que mai havien pogut aconseguir acreditar formalment la seva implicació. En aquesta ocasió, i més enllà de l’intent de fugida que evidenciaria que volia evitar la policia, sí que s’haurien pogut obtenir elements que provarien la relació d’aquest tercer arrestat, sempre suposadament, amb el tràfic d’estupefaents.

Comentaris (6)

Trending