Tres anys ferms de presó i 43.500 euros per a les víctimes per l’estafa de l’agència de viatges

El Tribunal de Corts hauria d’activar la recerca de la condemnada en rebel·lia però tot i així els perjudicats pel frau protagonitzat per Kenzamon Viatges difícilment cobraran ni un cèntim

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha imposat tres anys de presó ferma per a la responsable de l’agència de viatges que entre els anys 2012 i 2013 va estafar diversos clients, tots ells residents al Principat originaris de països llunyans, i essencialment de l’Amèrica Llatina, als quals els cobrava bitllets de vol que realment no existien. La sala també condemna la responsable de Kenzamon Viatges a assumir una indemnització total als perjudicats de poc més de 43.500 euros.

Difícilment, però, la condemnada, que al seu dia va estar ingressada unes poques jornades a la presó arran de ser detinguda, i que va continuar estafant quan va quedar en llibertat provisional, entrarà a la presó. Encara és més complicat que els perjudicats cobrin ni un cèntim d’euro. En qualsevol cas, al seu dia, durant la vista, el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, ja va indicar que s’emetrien les ordres pertinents per activar la recerca de l’ara condemnada, d’origen francès, i en el cas que fos localitzada, per sol·licitar-ne l’extradició.

Les banderes al finestral del despatx van cridar l'atenció a alguns dels afectats.

Relacionat

Kenzamon o l’agència de viatges que estafava els residents llatinoamericans que volien vols barats

La dona, que durant mesos va seguir un mateix ‘modus operandi’, i que durant un temps tapava forats amb les bestretes o pagaments anticipants que feien alguns dels seus clients, també ha estat condemnada a deu anys d’expulsió i a tres anys d’inhabilitació per a la gestió d’agències de viatges. La condemna, òbviament, és per un delicte d’estafa. El tribunal ha acollit en gran mesura la petició que durant la vista oral va fer la fiscalia. El cas no plantejava grans dubtes vista l’actuació de la processada.

La sentència reconeix fins a 23 perjudicats per l’activitat fraudulenta de l’agència, que també es coneixia amb la denominació de KV2000 i que tenia la seva seu en un pis de l’avinguda Carlemany. Els perjudicis reconeguts pel tribunal van des dels 90 euros als 5.197, essent les quanties més habituals les que se situen al tomb dels 1.200 o els 2.000 euros, que era el que costava a l’època un bitllet d’anada i tornada a països com Xile, l’Argentina o Cuba.

Comentaris (1)

Trending