Traslladat a Lleida el ‘proxeneta de Terra Vella’

L’home estava empresonat, igual com la seva excompanya sentimental, des del maig del 2021, quan arran d’una discussió amb la dona que havien fet venir de Madrid perquè exercís la prostitució es van discutir

Una imatge de l'interior de la presó de Ponent.
Una imatge de l'interior de la presó de Ponent. ARXIU

L’home condemnat a cinc anys de presó per afavoriment de la prostitució, proxenetisme i un delicte de lesions arran d’una batussa que hi va haver a Terra Vella el maig del 2021 amb la dona que havia fet venir de Madrid perquè mantingués relacions sexuals amb homes a canvi de diners ha estat traslladat recentment a la presó de Ponent, a Lleida. Resident fins a la seva detenció a Ós de Civís, estava empresonat a la Comella amb qui era la seva companya sentimental en el moment dels fets. La noia, de poc més de 20 anys, continua internada al Principat.

La discussió amb la prostituta va permetre descobrir a la policia el ‘negoci’ que feia pocs dies que s’havia muntat en un pis de Terra Vella quan la pandèmia encara cuejava amb força. L’home ara traslladat a Lleida i la seva companya en aquell moment -les divergències sorgides a la presó haurien fet que la relació s’acabés trencant- promovien l’activitat, que inicialment havien pensat dur a terme a Madrid però que finalment van traslladar al Principat.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Afavorir la prostitució sí, però no pas proxenetisme, tràfic d’éssers humans ni agressions

Des de la seva detenció van ser empresonats i posteriorment condemnats pel Tribunal de Corts a sis i tres anys i mig de presó que la sala penal del Tribunal Superior va rebaixar a cinc i dos i mig tot i que la fiscalia pretenia que fos més elevada que el que s’havia dictat en primera instància atès que considerava que concorria el delicte de tràfic d’éssers humans que els tribunals no van observar en cap moment.

Sia com fos, i ferma la condemna, l’home, originari de les Terres de l’Ebre, de seguida va posar en marxa el procés de trasllat a Espanya per ser més a prop de la seva família i, també, perquè essent els beneficis més alts en la legislació penitenciària espanyola creu que podrà sortir abans de la presó, com a mínim, durant la jornada diürna. El trasllat s'ha fet molt recentment. Mentrestant, la noia també condemnada per proxenetisme continua a la Comella, d’on n’hauria de sortir de manera definitiva a final d’aquest estiu.

Comentaris

Trending