Traslladat a Espanya el discjòquei i pister condemnat a set anys de presó per traficar al Pas

Una vegada va prendre fermesa la resolució judicial el novembre passat, l’home, de 37 anys, va iniciar els tràmits per complir la pena en algun centre penitenciari català

L'ara traslladat a Espanya en ser dut cap a la sala d'actes de Prada Casadet per escoltar la sentència de primera instància.
L'ara traslladat a Espanya en ser dut cap a la sala d'actes de Prada Casadet per escoltar la sentència de primera instància. Toni Solanelles

L’home ara de 37 anys que el novembre va ser definitivament condemnat a set anys de presó per traficar amb una gran varietat d’estupefaents especialment al Pas de la Casa, on formalment treballava a pistes alhora que feia de discjòquei en un parell de locals d’oci nocturn de la localitat fronterera ha estat traslladat a l’Estat espanyol per continuar complint la seva pena en un centre penitenciari català. En principi, hauria d’acabar a Lledoners, a tocar de Manresa, previ pas per Ponent, a Lleida.

El condemnat, que feia molts anys que com a mínim feia temporada hivernal al Pas -durant l’estiu solia treballar a llocs com Eivissa-, va iniciar el novembre passat, quan va prendre fermesa la sentència en tenir la resolució de la sala penal del Tribunal Superior, els tràmits pertinents per ser traslladat cap a Espanya. És un pas habitual que fan molts condemnats no nacionals perquè els beneficis penitenciaris al país veí, especialment en funció de segons quins delictes, són molt més importants que al Principat.

Una imatge del trasllat de l'acusat cap a la lectura de la sentència

Relacionat

El Superior rebaixa 19.000 euros la multa imposada al pister i discjòquei que traficava al Pas

L’home va ser detingut el gener del 2019 i des de llavors estava empresonat. I és que en un parell d’estances diferents, en un box i a l’apartament on vivia, es van recuperar notables quantitats de droga, i especialment tres quilos de marihuana i tres quilos d’haixix. Sempre va negar haver traficat amb cocaïna durant el judici davant el Tribunal de Corts. En canvi, va admetre vendre altres substàncies des que arran d’un antic company de pis va descobrir el ‘negoci’. Era una manera de fer diner fàcil i ràpid.

Sempre molt correcte al centre penitenciari, acomiadant-se dels funcionaris aquests darrers dies, el condemnat, molt conegut entre certs ambients del Pas de la Casa, del món de la festa i de l’esquí, va ser traslladat cap a Espanya aquest divendres. La condemna que li va imposar definitivament el Tribunal Superior partia dels set anys de presó i els 25 anys d’expulsió establerts pel Tribunal de Corts. I va deixar la multa en 6.000 euros, rebaixant-la en 19.000 respecte de l’imposat en primera instància.

Comentaris (1)

Trending