La Seu de la Justícia va camí de tornar a estar d’obres menys d’un any després d’entrar en servei

El Consell Superior té intenció d’adequar alguna de les plantes que inicialment es van deixar lliures per poder-hi encabir els nous batlles que ara estan fent tasques de reforç

Una imatge exterior de la Seu de la Justícia.
Una imatge exterior de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Tot i que fa menys d’un any que la Seu de la Justícia està operativa, en breu podria estar novament en obres. La intenció de Consell Superior és adequar ja de forma imminent una de les dues zones que es van deixar netes, sense edificar-hi. Amb l’arribada dels cinc nous batlles -els cinc que han fet el salt des d’una secretaria judicial- ja no hi hauria espai entre les dependències habilitades des del primer dia.

Malgrat que aquests batlles encara no disposen de tot el personal necessari per formar els equips, sí que és clar que han de poder treballar en unes condicions d’espai de les quals ara, suposadament, no disposen. No obstant, amb la suposada grandiloqüència que ostenta l’edifici a la zona del Prat del Rull, i davant el poc temps que fa que l’immoble està operatiu després d’anys llargs d’obres, que tan ràpidament calgui fer-hi treballs novament no s’hauria posat gens bé entre alguns sectors polítics i professionals lligats al món judicial, que consideren que hi ha hagut manca de previsió.

Davant el poc temps que fa que l’immoble està operatiu després d’anys llargs d’obres, que tan ràpidament calgui fer-hi treballs novament no s’hauria posat gens bé entre alguns sectors polítics i professionals del món judicial, que consideren que hi ha hagut manca de previsió

Però la cúpula judicial té clar que cal habilitar noves zones per poder treballar amb la comoditat i les prestacions necessàries per treure la Justícia de l’embús que pateix. De fet, el Consell Superior busca solucions tècniques i humanes (com ara els controvertits assessors judicials que el ministeri considera que haurien de ser secretaris) per mirar de poder deixar de ser el blanc de crítiques del tot raonades i fonamentades. Més enllà d’edictes constants per cobrir places vacants, ara s’escau la suposada manca d’espai.

I la Seu de la Justícia que no acaba de rutllar. Sobretot a nivell d’enginyeria s’han detectat moltes anomalies -ja no és allò de l’edifici acabat de posar en funcionament- que a més són de molt difícil resolució. Però el que és clar, per exemple, que en molts dels espais del col·losal immoble, a l’hivern s’hi té fred i a l’estiu, calor. Tot perquè el sistema de condicionament de la temperatura de l’edifici no hi hauria manera de fer-lo funcionar.

Comentaris (8)

Trending