Sense conciliació entre els agents del Pas i l’inspector major contra el qual s’han querellat

Com a pas previ a la tramitació de l’acció penal, la Batllia ha citat les parts per mirar si era possible un acord en allò que respecta a la calúmnia que els policies atribueixen al seu superior, a qui també acusen de prevaricació i vulneració del secret de les comunicacions

Dos cotxes de policia davant la seu judicial.
Dos cotxes de policia davant la seu judicial. Toni Solanelles

Com a pas previ a la tramitació de la querella interposada per cinc agents de policia contra el seu comandament màxim, l’inspector en cap responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, la Batllia ha citat les parts per mirar si era possible un acord en allò que respecta a la calúmnia que els agents atribueixen al seu superior, a qui també acusen de prevaricació i vulneració del secret de les comunicacions. No hi ha hagut conciliació possible i tot tira endavant.

L’acte ha estat una cosa de pocs minuts. Els sis funcionaris i els seus respectius advocats -el que representa els agents i el que defensa l’inspector major- han acudit en seu judicial força aviat al matí. I abans de les 11 del matí eren fora. No hi havia cap possibilitat d’arribar a cap entesa. La querella s’emmarca en uns expedients disciplinaris per falta molt greu que el comandament va promoure contra els policies, que estaven destinats llavors al Pas de la Casa, per presumpta alteració del full de serveis.

Tenia la sospita fundada el comandament després de consultar unes gravacions d’unes càmeres de vídeovigilància situades a l’interior del despatx policial de la localitat frontera que durant dues nits almenys els funcionaris havien estat dormint en lloc de patrullar. Els agents ho van negar i van presentar unes al·legacions denunciant múltiples il·legalitats. El Govern va acabar arxivant els expedients en considerar que l’inspector major havia actuat sense cap mena de suport legal.

Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.

Relacionat

Admesa a tràmit la querella contra un inspector de policia pels expedients a cinc agents del Pas

Davant d’això, els cinc agents van presentar una querella que fan que el comandament estigui ‘tocat’, segons fonts del cos, malgrat que està decidit a anar fins al final del procés tot i que això pugui posar en risc la seva jubilació. L’inspector major està a la recta final de la seva carrera professional i sona ara, una vegada es faci efectiva la sortida del director del cos, Jordi Moreno, com a possible nou integrant de la cúpula policial si amb l’estructuració del nou executiu hi ha continuïtat.

L’acció judicial dels cinc funcionaris ha generat una “calma tensa” dins del departament, encara que segons les fonts consultades, ara hi ha més neguit per veure qui acaba assumint les regnes del ministeri d’Interior (aparentment Ester Molné) i, a partir d’aquí, com s’estructura tot el departament, i, especialment, com quedarà la direcció de la policia i si això pot derivar en canvis en el funcionament intern.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending