Seguir tractament i prendre medicació per evitar trepitjar la presó

El Tribunal de Corts imposa a un jove 18 mesos de presó per haver accedit amb violència al domicili de la seva parella i amenaçar la mare, però només haurà de complir els 14 restants -ja en va passar quatre a la Comella- si incompleix la mesura de mantenir un control del TDAH que pateix

La seu de la Justícia.
La seu de la Justícia.

El Tribunal de Corts ha imposat 18 mesos de presó a un home que el juny del 2021 quan tot just se li acabava d’imposar una ordre d’allunyament es va presentar a casa de la seva parella, va accedir de forma violenta i va amenaçar a ella i la seva mare. Per aquells fets ja fa estar quatre mesos a la Comella. Ara, podrà evitar entrar si manté el seguiment del tractament i la medicació contra el trastorn d’hiperactivitat que pateix i que, en certa forma, estaria darrere del que va passar aquella nit i d’altres actuacions similars protagonitzades en el seu passat.

El jove van tenir lloc el juny del 2021. Llavors convivia amb la seva parella a casa de la mare d’aquesta. Al matí, havia tingut una primera batussa amb la noia que va originar una primera detenció. Fruit d’aquesta, se li va imposar via ordenança penal que no suposava ingrés a la presó però sí la prohibició d’entrar en contacte amb ella. Lluny d’obeir-la, aquella mateixa nit es va presentar al domicili.

Volia, va assegurar, demanar perdó a la parella. Però, també, carregar les tintes contra la mare, a qui acusava de tots els mals. Tot plegat va degenerar en una situació força desagradable. El noi va trucar i quan es va mig obrir la porta, va acabar empentant-la per entrar violentament. A partir d’aquí, crits i amenaces cap a la dona, de mort incloses.

Simulació d'un cop de puny.

Relacionat

Coses del TDAH?

Al judici va admetre els fets, tot i que el seu advocat va demanar que no se’l condemnés per violació de domicili, ja que aquesta, al seu entendre, no s’hauria produït, ja que inicialment els ocupants de l’immoble haurien obert la porta de forma voluntària. Això sí, va posar en relleu que el seu estat psicològic aquell dia es trobava clarament afectat per no haver-se pres la medicació contra el trastorn d’hiperactivitat (TDAH) que pateix.

En la sentència que s’ha donat a conèixer aquest migdia, el Tribunal de Corts ha acceptat les tesis de la fiscalia. El ministeri públic entenia que hi havia dos delictes. Per un costat, la violació de domicili; per l’altre, el d’amenaces contra la dona. I li ha imposat la pena ja demanada al judici: 18 mesos de presó. D’aquests, però, ferms únicament els quatre que ja va passar entre reixes. La resta els podrà evitar sempre que compleixi unes determinades condicions.

En concret, durant els pròxims quatre anys -o fins que se li doni d’alta del trastorn-, haurà de seguir el tractament adequat a la seva dolència. I, també, prendre la medicació. A la vegada, se li exigeix que no entri en contacte durant aquest mateix període ni amb la seva exparella ni amb la mare.

Comentaris

Trending