Salut i Justícia estudien la viabilitat de dur a terme un ‘cribratge massiu’ a la Batllia

Funcionaris de dues de les oficines judicials d’instrucció continuen confinats mentre que a poc a poc es va reincorporant el personal aïllat per un positiu

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El responsables de Salut Pública del ministeri de Salut que coordinen la gestió i control de la pandèmia i representants del Consell Superior de la Justícia estan analitzant la conveniència i oportunitat de promoure un ‘cribratge massiu’ entre el personal judicial per mirar de detectar o, en el seu defecte, descartar nous positius entre els treballadors del que genèricament es coneix com la Batllia.

Tot ve a tomb del positiu d’un oficial judicial que fa uns deu dies que es va diagnosticar. I això va portar el confinament del personal, una batlle inclosa, de dues oficines judicials d’instrucció penal ordinària. La número 1 i la número 5, que actualment no té titular. Una part dels treballadors que preventivament havien estat aïllats ja han tornat als seus llocs. En aquest sentit, no hi ha hagut cap incidència.

Cert, però, asseguren algunes fonts, que hi ha personal judicial que voldria que el Consell Superior de la Justícia agafés més les regnes de tot plegant i apliqués nous models de treball, tipus torns, per tal de minimitzar contactes entre els funcionaris i, així, sempre quedessin preservats una part dels equips. Per ara, no hi ha res d’això. De moment, asseguren les fonts judicials consultades, el rebrot de Covid i les noves mesures adoptades estan fent que els processos, en l’atenció a l’administrat, per exemple, sigui més lenta encara. Però sense cap més incidència que aquesta.

 

Comentaris (1)

Trending