Rossell demana “diàleg i cooperació” d’institucions i operadors jurídics per millorar la Justícia

El nou president del CSJ deixa clar que l’objectiu és agilitzar l’actual bloqueig de causes judicials, però alerta que “no ho podem fer sols” i, per això, avança la voluntat d’interlocutar amb tots els implicats

Rossell, en el moment de jurar el càrrec com a nou president del CSJ.
Rossell, en el moment de jurar el càrrec com a nou president del CSJ. CONSELL GENERAL

La renovació del Consell Superior de la Justícia (CSJ) ja és una realitat. Els nous membres encapçalats per Josep Maria Rossell han pres possessió del càrrec amb la jura o la promesa. Durant la seva intervenció, el nou màxim responsable de la institució ha fet una crida al “diàleg” i a la “col·laboració i cooperació” no només entre les diferents administracions sinó també entre tots els operadors directament o indirectament implicats (advocats, saigs o procuradors entre altres) com a la fórmula per aconseguir fer “més eficient i ràpid” el tercer poder de l’Estat.

L’acte ha estat multitudinari i, com és habitual, ha deixat petita l’antiga sala del Tribunal de Corts de Casa de la Vall. Els cinc nou integrants de l’òrgan rector de la justícia -Rossell, acompanyat d’Antoni Fiñana, Olga Adellach, Ramon Camp i Olivier Montel- han pres possessió iniciant una nova etapa que, per les paraules del president del CSJ tornarà a tenir l’agilització de l’embús de causes judicials com a un dels màxims objectius. Una fita que, ha volgut advertir, no dependrà només d’ells. “No ho podem fer sols”, ha remarcat.

Així, ha indicat que “ens cal la participació, la col·laboració i la cooperació de la resta d’institucions”. I, també, dels operadors vinculats amb la Justícia. És el cas, entre altres, d’advocats, saigs o procuradors, però també dels mateixos funcionaris judicials i del CSJ. Amb tots ells, ha avançat Rossell, es volen fer reunions per implementar un “diàleg” clau a l’hora de decidir quines mesures cal adoptar. Tot per aconseguir que la Justícia sigui “més eficient, més eficaç, més ràpida i més transparent”.

En el cas dels funcionaris, ha volgut posar en relleu que “qui millor que ells per saber quines coses s’han d’arreglar”. I, per això, considera essencial aconseguir la seva complicitat. Ara bé, sobre els canvis a implementar, s’ha volgut mostrar prudent, tot al·legant que “ara acabem de jurar el càrrec” i, per tant, encara necessitaran un temps per aterrar al CSJ i veure quina és la situació real. Això sí, ha deixat clar que “assumim el que s’ha fet”, a la vegada que ha avançat que hi haurà “una nova dinàmica de treball”.

Durant l’acte de presa de possessió, el síndic general, Carles Ensenyat, ha volgut elogiar la figura de Rossell. D’ell ha assegurat que és “un andorrà apassionat i amb vocació inequívoca de servei públic”. I, sobretot, qui sap si pensant en el seu antecessor, Enric Casadevall, ha afirmat que el massanenc és “un dels homes més rectes que he conegut”, tot remarcant que és “incorruptible”. Sobre el nou CSJ en ple, ha destacat que “tots ells prestigiaran la institució”.

MÀ ESTESA AMB EL CODI DE PROCEDIMENT PENAL

Un exemple de la col·laboració que entén que cal seguir seria l’elaboració del futur codi de procediment penal. Rossell ha recordat que, abans de deixar Govern, es va tancar un esborrany del text. Ara, qui l’hauria de reprendre és la seva successora, Ester Molné. En aquest sentit, el nou president del CSJ ha deixat clara la disponibilitat a treballar per ajudar aquest text. “Espero que hi hagi diàleg; no és un text només del poder legislatiu, sinó de tots els implicats. Cal fer una feina transversal i parlar amb tothom”, ha defensat.  

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending