Rebaixa ínfima de les despeses mèdiques i d’escola que ha de pagar un condemnat per abús d’una menor

La sala penal del Tribunal Superior ‘descompta’ 113 euros que la víctima que ha de ser compensada ja havia admès com a erronis a la factura que haurà d’abonar l’home d’Encamp de 74 anys que ha estat complint pena de semillibertat després de més de sis anys dels fets

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’encampadà condemnat a l’estiu a sis mesos de presó -que en bona part haurà fet en règim de semillibertat- haurà de pagar 113,40 euros menys dels que s’havia imposat inicialment en concepte de despeses mèdiques i d’escolaritat a la víctima dels abusos que va cometre. L’home havia recorregut contra la ‘factura’ emesa en entendre que era excessiva. La rebaixa acordada és ínfima i té a veure amb un error de càlcul que la defensa de la víctima ja havia reconegut i, per tant, ja havia admès el descompte.

Es tracta d’un cas amb una notable repercussió social a Encamp atès que el condemnat, ara de 74 anys, havia ocupat diferents càrrecs institucionals i empresarials de responsabilitat fa unes dècades. Els fets van succeir el dia de Reis del 2016 i la víctima, llavors de gairebé 13 anys, era la fillastra d’un nebot de l’home. Aprofitant que li anava a fer un petó de bona nit, segons que consta en la sentència condemnatòria, l’home va fer tocaments a la menor. I la situació no va anar a més perquè la noia va començar a plorar i arraulir-se dins del llit.

Seu de la Justícia.

Relacionat

L’edat i estar integrat a la societat andorrana estalvien mig any de presó a un condemnat per abusos

Després d’anys d’estira-i-arronses, finalment el cas va ser denunciat i l’home fins i tot detingut. I aquest estiu, resolt judicialment de forma ferma. Al seu dia, l’ara condemnat, conscient que com a mínim no havia obrat bé, ja va anar abonant algunes quantitats de diners per afrontar les despeses en psicòlegs que la llavors menor va demandar per poder superar el tràngol viscut. En concret, es van fer pagaments fins a 10.500 euros. Però la factura s’elevaria fins a uns 23.500 euros en xifres rodones. Aquells 10.500 s'han de descomptar del total, com ja està reconegut i acreditat.

Una imatge del rètol de la Seu de la Justícia, a la façana principal de l'edifici, vist des de l'interior.

Relacionat

Un processat per tocaments a una menor admet “l’error” però nega que fos amb ànim “sexual”

Aquests diners van a part del que el condemnat ha d’abonar tant a la víctima com als seus familiars més propers en concepte de perjudici moral. L’home discutia les despeses mèdiques i d’escolaritat i, finalment, la sala penal del Tribunal Superior, que ja havia estat molt condescendent amb el penat a l’hora d’establir la condemna privativa de llibertat, ha rebaixat només els 113,40 euros que la defensa de la víctima ja havia reconegut com un error.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending