La querella de les acadèmies de llengües contra Costa passa del Tribunal de Corts a la Batllia

L’ara vicepresident d’Acció ha perdut la condició d’aforat i serà un jutjat especialitzat de primera instància qui haurà de tornar a avaluar l’acusació de tràfic d’influències que es fa contra l’exconseller general

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La querella que fa uns mesos tres acadèmies de llengües van interposar contra el llavors conseller general del grup independent Ferran Costa passa del Tribunal de Corts a la Batllia. És un tràmit formal que farà endarrerir la investigació per presumpte tràfic d’influències que penja de l’ara vicepresident d’Acció. En haver perdut Costa la condició d’aforat, la causa retorna a la primera instància. No cal una jurisdicció de garantia reforçada.

Les acadèmies, en virtut de la relació d’adjudicacions rebudes pels centres de llengües que dirigeix -o que són propietat- de Costa que es va publicitar arran d’una pregunta parlamentària, van considerar que per la seva condició de conseller general hauria pogut tenir un tracte preferent de l’administració. Paradoxalment van acusar el polític de tràfic d’influències però, en canvi, en la querella interposada no van assenyalar cap responsabilitat de l’administració.

Inicialment el Tribunal de Corts va admetre a tràmit la querella però no es van arribar a endegar les diligències previstes per causes alienes a la instància jurisdiccional. Pel mig, i arran de les eleccions del 2 d’abril, Costa ha perdut la condició d’aforat i, en conseqüència, la causa ha de canviar de jurisdicció.

Ara, en principi, la Batllia que per torn hagi d’assumir la querella, que per raó de matèria -el tràfic d’influències- ha de ser especialitzada, haurà de tornar a fer almenys una mínima anàlisi de l’acció legal per decidir si tira endavant. En principi, si el Tribunal de Corts va admetre la querella a tràmit també ho hauria de fer la Batllia. I a partir d’aquí s’iniciaran les diligències d’investigació que escaiguin.

Comentaris (4)

Trending