Presó i via lliure a ser lliurat a Bèlgica el lladre detingut a la Seu ‘procedent’ d’Andorra

L’Audiència nacional espanyola ha acordat l’extradició del ciutadà argentí que va ser enxampat fa gairebé tres anys quan acabava d’accedir a un xalet a la zona del Sant Ermengol

L'Audiència nacional espanyola és qui ha acordat l'extradició.
L'Audiència nacional espanyola és qui ha acordat l'extradició. ARXIU

El ciutadà argentí que va ser detingut divendres passat en un control dels mossos en un habitatge ocupat de la Seu roman ingressat en un centre penitenciari espanyol pendent que es faci efectiva la seva extradició cap a Bèlgica. L’home va estar gairebé tres anys empresonat a la Comella després que el juliol del 2017, juntament amb un company, fos enxampat minuts després que accedís a un xalet de la zona del col·legi Sant Ermengol.

El delinqüent va ser arrestat divendres passat a la Seu després que els mossos i la policia local de la capital urgellenca activessin una operació per controlar els ocupants d’un immoble proper a l’estació d’autobusos sobre els quals hi havia nombroses queixes per sorolls i desperfectes causats a l’edifici, titularitat d’una entitat bancària. Quan els agents van procedir a identificar un per un les 59 persones que hi havia en aquell moment, a primera hora del matí, en l’immoble, es van trobar amb la sorpresa que sobre un dels ocupants hi pesava una ordre de detenció dictada per les autoritats belgues.

Edifici a l'avinguda Joan Garriga Masó on es va desenvolupar l'operació.

Relacionat

Una operació ‘anti ocupes’ a la Seu permet detenir el lladre de xalets alliberat a Andorra

Efectivament, es tractava del ciutadà argentí que havia marxat uns dies abans d’Andorra -on l’Estat l’havia allotjat en una pensió d’Escaldes en no poder fer efectiva la seva expulsió- per la frontera francesa. L’home va complir la seva pena imposada pels furts amb força comesos en xalets d’Andorra la Vella i la Massana i també en alguns negocis de la capital i va estar un parell de mesos més reclòs en espera que Bèlgica, que ja l’havia demanat, el vingués a buscar.

Quan les autoritats belgues van fer efectiva la petició d’extradició van passar els trenta dies sense que el vinguessin a cercar -ja havia esclatat la crisi del coronavirus i havien de traslladar-se fins al Principat per carretera- i van demanar una pròrroga de trenta dies més que se’ls va concedir. Llavors pretenien una segona pròrroga que els tribunals ja van desaconsellar atorgar perquè s’estava vulnerant el dret a la llibertat del reclús. Així, es va avisar les autoritats belgues que sinó venien a buscar el sol·licitat seria alliberat. I així va ser.

Edifici a l'avinguda Joan Garriga Masó on es va desenvolupar l'operació.

Relacionat

Una operació ‘anti ocupes’ a la Seu permet detenir el lladre de xalets alliberat a Andorra

Se li va fer un seguiment policial tot i que no es podia actuar contra d’ell perquè era una persona lliure. Finalment, i a mitjan de la setmana passada, va marxar del país essent finalment detingut a la Seu en l’immoble ocupat. Va ser posat a disposició del jutjat central de l’Audiència nacional espanyola i aquest, segons les fonts, va acordar l’entrega a Bèlgica del detingut alhora que en decretava l’empresonament provisional fins que el lliurament, que de moment no es pot fer per culpa de l’emergència sanitària, es pugui fer efectiu.

Etiquetes

L'home va estar durant uns dies allotjats en una pensió d'Escaldes.

Relacionat

Marxa d’Andorra el lladre de xalets que estava confinat en no poder ser expulsat

Comentaris

Trending