Marxa d’Andorra el lladre de xalets que estava confinat en no poder ser expulsat

Les autoritats belgues preveien venir-lo a cercar perquè pagués pels delictes que hauria comès al seu país però ja no hi seran a temps

L'home va estar durant uns dies allotjats en una pensió d'Escaldes.
L'home va estar durant uns dies allotjats en una pensió d'Escaldes. T. S.

L’home que divendres de la setmana passada va quedar en llibertat després de complir una condemna de més de dos anys i mig de presó per haver robat en diferents xalets i empreses del Principat ha marxat del país. Ho hauria fet a través de la frontera francesa i no se sap ben bé com hauria aconseguit creuar el límit fronterer. El delinqüent estava confinat en una pensió en no haver-lo pogut expulsar.

De fet, quan va ser posat en llibertat, l’home, de nacionalitat argentina, 37 anys i enxampat en un vehicle al costat d’un xalet on acabava de furtar el juliol del 2017, ja feia unes quantes setmanes que havia conclòs la pena imposada pels delictes comesos al Principat. Però continuava reclòs atès que hi havia una demanda activa d’extradició sol·licitada per les autoritats belgues. La delegació que havia de venir de Bèlgica a cercar l’acusat d’haver comès també delictes contra el patrimoni en aquell país no va arribar a venir en els terminis previstos i se’l va haver de deixar en llibertat.

La condemna imposada pels delictes comesos a Andorra incloïa l’expulsió del ciutadà argentí, que en no tenir residència ni domicili conegut ni a Espanya ni a França formalment sols podia passar per aquests dos estats en trànsit. Per tant, en no poder fer efectiva l’expulsió, l’Estat el va confinar en una pensió d’Escaldes amb la idea o bé d’expulsar-lo en el moment que fos possible o bé que les autoritats belgues poguessin realment arribar a buscar el delinqüent.

L'ara alliberat va ser detingut amb un company el juliol del 2017 quan estaven dins d'un vehicle aparcat a la zona de l'inici del camí ral.

Relacionat

Surt en llibertat un lladre de xalets i empreses i es queda confinat en una pensió d’Escaldes

Tot i que ja estava en llibertat, de forma suposadament discreta, la policia va muntar una vigilància a l’entorn de la pensió escaldenca per mirar de controlar els moviments de l’home sense, però, poder impedir cap maniobra que volgués dur a terme a no ser que cometés un delicte flagrant. Després de dos o tres dies de control, i davant el fet que es podia estar cometent una il·legalitat, es va aixecar la vigilància.

No obstant això, les fonts consultades han assegurat que es va poder constatar que l’home ja no està a la pensió i que l’implicat hauria deixat el país via França, encara que no se’n saben ni detalls ni, menys encara, si hauria tingut algun tipus de suport per poder marxar. En tot cas, les autoritats belgues ja no hauran estat a temps de venir a buscar el sol·licitat per a l’extradició.

Comentaris (5)

Trending