Surt en llibertat un lladre de xalets i empreses i es queda confinat en una pensió d’Escaldes

L’home havia complert la condemna pels furts i seguia a la presó en espera que autoritats belgues el vinguessin a buscar arran d’una extradició sol·licitada, però es va exhaurir el temps

L'ara alliberat va ser detingut amb un company el juliol del 2017 quan estaven dins d'un vehicle aparcat a la zona de l'inici del camí ral.
L'ara alliberat va ser detingut amb un company el juliol del 2017 quan estaven dins d'un vehicle aparcat a la zona de l'inici del camí ral. ARXIU

Les autoritats judicials i penitenciàries del Principat han alliberat un ciutadà argentí de 37 anys que estava empresonat des del juliol del 2017 després que fos enxampat juntament amb un company a tocar d’un xalet en el qual havien acabat de furtar. L’home ja havia complert la pena imposada pels fets comesos a Andorra, però estava sol·licitat per la Justícia belga. Com que les autoritats d’aquell país no l’han vingut a buscar en el termini corresponent, se l’ha hagut de deixar en llibertat.

La condemna incloïa l’expulsió del Principat. Però no es pot fer efectiva atès que el delinqüent ara  alliberat no té residència ni a Espanya ni a França i, per tant, no pot accedir a cap dels dos països veïns. Per aquest motiu se li ha hagut de facilitar des de l’Estat una pensió (a Escaldes) mentre no es pugui fer efectiva l’expulsió o les autoritats belgues, si ho consideren oportú, el vénen a cercar i es pot reactivar l’ordre de detenció i extradició preceptiva. L’home té antecedents per fets similars als comesos a Andorra en diversos països europeus, un d’ells seria Bèlgica.

-

Relacionat

La fiscalia demanarà cinc anys de presó per a dos lladres de xalets enxampats el juliol de l’any passat

Ja fa uns dies que es va alliberar el seu company de malifetes. Com a mínim, l’home juntament amb el qual va ser detingut, a la zona del Sant Ermengol, a l’inici del camí ral que porta cap a la Massana. En ser arrestats la matinada del 23 de juliol, havien accedit a un xalet de la zona. De fet, aquells dies, just un cap de setmana, haurien entrat per la forta en altres immobles d’un cert luxe tant d’Andorra la Vella com de l’Aldosa de la Massana on cercaven diners o joies. L’altre acusat, de 26 anys ara, sí que va poder marxar en tenir domicili fixat a Espanya.

Si el juliol del 2017 van ingressar els dos homes a la presó, el desembre següent va ser enxampada en accedir al país per la frontera hispano-andorrana una noia de 23 anys que suposadament també formava part del grup. També va ser empresonada una temporada. Els investigadors sempre van tenir la sospita que el grup el formaven dues parelles i que les dones treien del país el botí a mesura que aquest s’anava acumulant. Més encara. Hi ha com a mínim el convenciment que aquesta banda actuaria en connivència o fins i tot per encàrrec d’un delinqüent andorrà que també ha estat detingut en diverses ocasions tant a Andorra com a l’Estat espanyol.

-

Relacionat

Vaga de fam d’un pres que considera que se l’hauria d’haver extradit o alliberat

L’home ara alliberat i en espera de poder-lo expulsar ha dut a terme en diverses ocasions mentre ha estat ingressat a la Comella accions de protesta. La darrera, una vaga de fam d’uns quants dies per queixar-se del que considerava una detenció il·legal atès que denunciava que en no haver vingut al Principat els belgues l’havien de posar en llibertat. Llavors no s’havia complert el termini preceptiu, però aquest divendres ja sí que es va exhaurir el temps legal. A banda de xalets, aquell 2017 també haurien accedit a un parell de negocis. Una majorista càrnia a la carretera de la Comella i una immobiliària amb accés tant per la plaça Rebés com pel Cap del Carrer.

Aquesta darrera setmana s'han practicat vuit detencions per alcoholèmies positives.

Relacionat

Un dels protagonistes de la darrera onada de robatoris havia donat positiu en un control d’alcoholèmia un mes abans

-

Relacionat

Alliberada la dona que suposadament formava part d’un grup de lladres de xalets

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending