La fiscalia demanarà cinc anys de presó per a dos lladres de xalets enxampats el juliol de l’any passat

Empresonats des de poc després de ser arrestats, ja havien actuat a l’Aldosa de la Massana i Andorra la Vella; el ministeri públic sol·licitarà dos anys per a una tercera integrant del grup

-
-
La fiscalia sol·licitarà cinc anys de presó per a dos homes que el juliol de l’any passat van ser detinguts en les immediacions del col·legi Sant Ermengol després d’haver assaltat un xalet en l’inici del que pretenia ser una onada de robatoris que per fortuna pels investigadors es va poder truncar abans d’hora. Per a una altra integrant del grup, una dona que va ser arrestada molt més tard, el ministeri públic té previst demanar dos anys de reclusió.

El Tribunal de Corts ha de jutjar els tres membres de la banda -almenys els tres que van ser detinguts- aquest dimecres. Tots tres residien a l’Estat espanyol, són d’origen sud-americà i almenys un d’ells havia estat amb anterioritat al Principat, probablement ja observant on podien actuar. Els dos homes, amb antecedents per delictes similars en altres llocs, tenen 34 i 25 anys i la dona, 23. 

La detenció dels dos homes es va produir a 2/4 d’1 de la matinada del dissabte 22 al diumenge 23 de juliol del 2017 molt a prop del darrer domicili que havien robat, a Andorra la Vella. També haurien entrat a algun immoble de l’Aldosa de la Massana. Molt probablement, els arrestats confiaven que els propietaris de l’immoble haurien sortit a passar el cap de setmana fora i no comptaven en què tornessin i descobrissin el robatori tan aviat. 

Però no va ser així i els particulars, aquella mateixa nit, van retornar a casa i en veure algunes estances regirades van alertar la policia. Agents especialitzats en delictes contra el patrimoni conjuntament amb patrullers es van posar en marxa i van enxampar els lladres, que eren a l’interior d’un vehicle o esperant algú o preparant la fugida. Dels indicis i elements recuperats quedava clar que hi havia d’haver un tercer integrant. De fet, es va arribar a identificar plenament.

Es tractava d’una dona jove sobre la qual es va dictar una ordre de recerca i captura nacional. Per causes que per ara no han transcendit, el 2 de setembre la recercada, la dona de 23 anys, accedia al Principat pel punt fronterer del riu Runer. Els agents que estaven al punt de control van reconèixer-la i ja no la van deixar avançar més. Posada a disposició judicial, aquell mateix dia va ingressar al centre penitenciari, on s’ha mantingut fins ara com els altres dos detinguts, que hi són des de final de juliol de l’any passat.

Comentaris

Trending