El president del Tribunal Superior es jubilarà a final d’any

Albert Andrés, especialista en Dret administratiu i integrant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, forma part de la jurisdicció andorrana des de l’inici de la seva posada en marxa constitucional el 1994

Comentaris

Albert Andrés Pereira.
Albert Andrés Pereira. CSJ

El president del Tribunal Superior (TS), Albert Andrés, ha comunicat al Consell Superior de la Justícia (CSJ) pels canals legalment establerts que s’acollirà al seu dret de jubilació. Andrés, que va complir 70 anys el gener i que forma part del Tribunal Superior d’Andorra des de la seva creació constitucional el 1994, romandrà en les seves actuals responsabilitats fins a final d’aquest any.

Albert Andrés, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i que va obtenir el diploma de l’Escola Judicial Espanyola des del 1982, està adscrit principalment a Andorra a la sala administrativa, que presideix des del 2014, i de forma secundària està adscrit també a la sala penal del Tribunal Superior, que presideix en el seu conjunt des del 2019, quan Joan Manel Abril Campoy va passar al Tribunal Constitucional.

Andrés va començar la seva trajectòria judicial com a jutge de primera instància i instrucció i del 1982 al 1985 en poblacions com ara Cervera, Sant Feliu de Llobregat, Baracaldo i l’Hospitalet. Posteriorment es va incorporar a l’Audiència Provincial de Barcelona i des de la creació de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 1989 es va integrar en aquella jurisdicció.

Una vegada Albert Andrés ha comunicat la seva voluntat de jubilar-se, el Consell Superior de la Justícia ha anunciat que ha posat en marxa els mecanismes necessaris per trobar un relleu per al magistrat que a final d’any deixarà de prestar el servei que ha vingut fent durant tres dècades i, també, per reordenar les presidències jurisdiccionals corresponents.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending