Penes fermes de dos anys i mig i un any de presó per als dos joves addictes del robatori amb navalla

Condemnats en primera instància, el Tribunal de Corts els imposa seguir un tractament psiquiàtric i de desintoxicació a l’UCA durant un màxim de quatre anys

Una imatge del carrer Bonaventura Riberaygua.
Una imatge del carrer Bonaventura Riberaygua. Toni Solanelles

Els dos joves que el mes de maig van amenaçar al carrer Riberaygua d’Andorra la Vella, suposadament amb una navalla, un home que esperava un company per anar a treballar, amb l’objectiu de robar-li el mòbil i la cartera, hauran de complir una pena ferma de dos anys i mig de presó i d’un any respectivament. I, a més, si no volen que la reclusió s’allargui un temps més, hauran de seguir un tractament psiquiàtric i un altre de desintoxicació a la unitat de conductes addictives (UCA).

Evidentment, la sentència de primera instància dictada pel Tribunal de Corts podrà ser recorreguda. Els magistrats donen per feta la utilització del ganivet, malgrat que no es va localitzar i que els joves van assegurar durant el judici que un d’ells, el principal acusat, havia exhibit un pal de gelat. Per aquesta circumstància consideren més greu l’intent de robatori. Per l’ús d’una arma amb el qual podrien haver causat un dany cert i molt greu.

Una imatge del carrer Bonaventura Riberaygua.

Relacionat

Les misèries de l’addicció juvenil en forma d’intent de robatori amb navalla (o no) inclosa

Durant el judici, els dos joves, de 26 anys l’encara empresonat i de 18 anys qui l’acompanyava i que actualment resta en llibertat provisional, van evidenciar patir una greu dependència no només de la droga -especialment de la marihuana i l’haixix- sinó també de fàrmacs diversos. A més, els dia dels fets, almenys el principal processat havia ingerit força alcohol i tot plegat va crear un còctel molt notable. L’ara empresonat té un currículum delictiu força notable i l’altre processat des de molt petit que és addicte a les drogues producte d’una relació paternofilial complicadíssima.

Al principal condemnat se li imposa quatre anys de presó, dels quals els esmentats dos i mig ferms. Al seu col·lega d’aventures al carrer Riberaygua se’l condemna a dos anys dels quals un de ferm. En els dos casos, el termini condicional de la pena va associat a seguir el tractament psiquiàtric i el de l’UCA durant quatre anys o menys si abans se’ls dona l’alta mèdica. Tampoc no poden entrar en contacte amb la víctima. Als dos també se’ls condemna a arrest nocturn condicional -de dos mesos i un mes respectivament- pel consum d’haixix.

Etiquetes

Comentaris

Trending