Pena ‘mínima’ per a l’home que va lliurar una carta groga aliena com a penyora

El Tribunal de Corts absol l’acusat d’uns fets succeïts el desembre del 2018 d’un delicte d’apropiació indeguda del vehicle, que de fet mai no va tenir, i el condemna a tres mesos condicionals per la creació i ús d’un fals document

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Res d’apropiació indeguda. El Tribunal de Corts ha absolt d’aquest delicte l’home que al desembre del 2018 va lliurar una carta groga aliena com a penyora al conegut que li prestava uns diners amb uns interessos altíssims. Sí que el condemna, en canvi, a tres mesos de presó condicionals, just el que demanava com a molt la defensa, per un delicte de creació i ús de fals document -va fer passar per seva la targeta- i una contravenció penal de furt.

El cas, que li va valdre a l’innocent i desesperat home que necessitava els diners una detenció i el processament posterior, es va jutjar fa pocs dies. Resulta que a l’ara condemnat en primera instància li calien 4.000 euros. Un conegut es va comprometre a prestar-los a canvi d’un retorn posterior més 3.000 euros suplementaris a mode d’interès. I, a més, volia una penyora. L’acusat, fent-la passar per seva, no va trobar res millor que entregar-li la carta groga d’una amiga que puntualment li havia deixat el seu cotxe.

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un préstec que surt molt car

Més ràpid del que pensava, molt més, l’home va poder refer-se i retornar els 4.000 euros. Però no pas els 3.000 d’interessos. El prestador s’ho va voler cobrar canviant de nom la carta groga i a partir d’aquí es va desfermar tota la voràgine que ha portat aquest migdia el Tribunal de Corts a notificar la sentència condemnatòria. Molt lluny, per això, de les pretensions de la fiscalia, que encara que condicionals, sol·licitava una pena de tres anys de presó. I que es condemnés l’encausat per un delicte d’apropiació indeguda.

A no ser que l’acusació pública recorri la decisió de primera instància, que prou podria ser, no hi haurà res de tot això. El que sí que òbviament ha acordat el tribunal és anul·lar el canvi de nom de la carta groga i retornar la titularitat de la mateixa al seu propietari original. La persona que sense saber-ho ni encara menys voler-ho es va trobar enmig d’un bon embolic.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending