Nova condemna a Lusitans per impagaments

La Batllia ha sentenciat que el club, que ja fa més d’un any que va quedar exclòs de la competició, ha de pagar prop de 9.500 euros al seu exdirector esportiu, Filipe Busto

Jugadors de Lusitans en un dels partits de fa vàries temporades.
Jugadors de Lusitans en un dels partits de fa vàries temporades.

Fa temps que Lusitans, el que havia estat un dels clubs clàssics del futbol andorrà, no competeix. Els problemes econòmics, amb múltiples deutes amb antics jugadors i entrenadors, van acabar derivant en la seva exclusió de la lliga i posteriorment desaparició. L’entitat, però, continua acumulant sentències condemnatòries. Ara, n’ha rebut una per l’impagament del salari a qui fou director esportiu, Filipe Busto.

El tècnic, que havia treballat per Lusitans entre setembre del 2018 i gener del 2019, va acabar, com molts altres integrants del club, denunciant-lo pels impagaments. Ara, s’ha conegut la sentència del cas. De fet, vista la incompareixença de cap representant del club en el procés, s’ha procedit a comunicat la resolució via BOPA.

El Lusitans fa anys que arrossega problemes.

Relacionat

Embargats els béns del club de futbol Lusitans per un deute amb un ex-tècnic

I aquesta indica que “en els autes del judici civil tramitats pel procediment laboral”, es decideix “estimar íntegrament” la demanda presentada per Busto. Així, Lusitans hauria de pagar-li 9.458,18 euros bruts, xifra a la qual caldrà aplicar els interessos legals fins a la seva satisfacció. L’entitat també hauria de cotitzar a la CASS l’import pertinent.

La resolució està pendent d’un possible recurs al Superior. Si en tretze dies no es fa, es considerarà ferma. Ara bé, un cop ho sigui, caldrà veure si realment Busto pot percebre aquesta quantitat. I és que Lusitans ja pateix diverses ordres d’embargament per casos anteriors i no queda clar que realment pugui satisfer aquests deutes.

Escut del Lusitans, un clàssic del futbol andorrà en greu perill de desaparició.

Relacionat

Cop gairebé definitiu al Lusitans

Així doncs, continua el trist final i llegat del que va ser un dels clubs amb més solera del futbol andorrà. Va ser fundat el 1999 per un grup de residents portuguesos i el seu palmarès inclou tres lligues, dues de les quals a la màxima categoria, una Copa Constitució i una Supercopa. La campanya 2018-19, però, va baixar a la Lliga Unida i, a la següent, ja enfonsat pels deutes, les incompareixences reiterades van provocar la seva exclusió de la competició i, de facto, la seva desaparició.

Etiquetes

Comentaris

Trending