Cop gairebé definitiu al Lusitans

La FAF aplica el reglament i expulsa l’equip de la competició, on no podrà tornar fins a la temporada 2021-22 -sense opció d’ascens-, fet que aboca l’entitat a la desaparició

Escut del Lusitans, un clàssic del futbol andorrà en greu perill de desaparició.
Escut del Lusitans, un clàssic del futbol andorrà en greu perill de desaparició.

El Lusitans pot haver rebut l’empenta definitiva cap a la desaparició del que havia estat un dels clubs clàssics del futbol andorrà. El comitè de competició de la Federació Andorrana (FAF) ha aplicat el reglament i ha exclòs l’equip de la competició per la segona incompareixença protagonitzada en la jornada prèvia a l’esclat de la crisi del coronavirus. Això suposa que, la temporada vinent, no podrà participar en cap competició.

L’òrgan es va reunir divendres i va acordar les sancions corresponents a la jornada 16 de la Lliga Unida -la segona divisió-, la darrera que es va disputar prèvia a l’esclat de l’emergència sanitària. I, sobre la taula, hi havia la decisió a prendre arran de la incompareixença del Lusitans en el duel que havia de disputar contra el Santa Coloma B. Era la segona vegada que succeïa, després de la viscuda setmanes abans contra el Ranger’s.

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Segona incompareixença del Lusitans, que serà expulsat de la lliga

I, bàsicament, s’ha aplicat el que diu el reglament. En concret, en primer lloc, la lletra b de l’apartat 1 de l’article 42. Aquest indica que “en el supòsit d’una segona no compareixença o retirada en la mateixa temporada (...) s’exclou l’infractor de la competició”. En el cas concret del Lusitans, en estar a segona divisió i no tenir cap categoria per sota, no es pot aplicar un descens. En canvi, “no podrà ni competir durant la temporada següent” i, si torna a competir, ja en la 2021-22, ho farà sense opció d’ascens.

Abans de la suspensió de la lliga pel coronavirus, l’equip no va comparèixer als partits davant el Ranger’s i el Santa Coloma B

A banda, també s’estableix una multa econòmica. El reglament estableix que aquesta serà d’entre 100 i 600 euros, però en el cas protagonitzat pel club, es duplica.

Tot plegat, fa pensar que el Lusitans difícilment podrà tornar a competir. L’entitat acumula una llarga llista de denúncies per impagaments tant per part d’exfutbolistes com d’altres treballadors. Algunes d’elles ja han acabat amb sentència condemnatòria i embargament per part del saig. A banda, un dels jugadors va portar el cas davant la FIFA, que va sancionar el club sense la possibilitat de fitxar durant tres períodes de fitxatges.

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Segona incompareixença del Lusitans, que serà expulsat de la lliga

L’FC Lusitans va ser fundat l’any 1999 per un grup de residents portuguesos. Al llarg dels seus vint anys de trajectòria, acumula tres títols de lliga –un de Segona i dos de Primera-, una Copa Constitució i dues Supercopes. La temporada passada, però, va perdre la màxima categoria i, aquesta, intentava el retorn, objectiu frustrat pel pes dels deutes i de la mala gestió dels darrers anys.

Etiquetes

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Lusitans, a un pas de quedar exclòs de la lliga Unida

Comentaris

Trending