Segona incompareixença del Lusitans, que serà expulsat de la lliga

L’equip no es va presentar al duel contra el Santa Coloma B i, reglament en mà, el comitè de competició l’haurà d’excloure aquesta setmana de la competició

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

El Lusitans serà expulsat de la Lliga Unida. Almenys, si es compleix el que estipula el reglament. L’equip, un dels clubs històrics del futbol andorrà, va cometre la seva segona incompareixença en no presentar-se al duel de la jornada 16 contra el Santa Coloma B i, segons la normativa, el comitè de competició l’hauria d’excloure de la competició.

El club fa temps que travessa gravíssims problemes econòmics, amb una llarga llista de demandes per impagaments, la majoria d’ells de jugadors i tècnics de la passada temporada. Algunes d’elles ja han acabat amb sentència favorable al demandant i amb embargament per part del saig. Una, a més, la del xilè Pablo González, va comportar una sanció de la FIFA que li impedeix fitxar fins, com a mínim, l’estiu del 2021.

Esportivament, l’equip anava curtíssim d’efectius. Això feia que moltes vegades, no tots poguessin anar per problemes laborals o personals. Ja hi havia partits on només havia pogut presentar tot just onze homes. O ni això. En alguns duels havia arribat a començar ja amb només 10 futbolistes. Les darreres setmanes la situació ha anat a pitjor.

L'equip acumula denúncies per impagaments i una sanció de la FIFA que el deixa sense poder fitxar fins l'estiu del 2021

Ja fa dues setmanes, no es va presentar al duel contra el Ranger’s. Per tant, primera incompareixença. Aquest cap de setmana havien de jugar contra el Santa Coloma B i el partit s’ha hagut de suspendre novament. És, per tant, la segona incompareixença.

En aquest sentit, el reglament és claríssim. Dues absències a un partit suposen automàticament l’exclusió de la competició. Aquest dimecres està prevista la reunió del comitè de competició que no sembla tenir gaire més opcions que decretar l’expulsió del club.

Tot apunta, doncs, que el Lusitans viu els seus darrers instants. Sembla difícil que exclòs del campionat i sense possibilitat de poder fitxar, es pugui reconduir la situació per crear un equip que pugui tornar als camps de futbol la temporada vinent.

L’FC Lusitans va ser fundat l’any 1999 per un grup de residents portuguesos. Al llarg dels seus vint anys de trajectòria, acumula tres títols de lliga –un de Segona i dos de Primera-, una Copa Constitució i dues Supercopes. La temporada passada, però, va perdre la màxima categoria i, aquesta, intentava el retorn, però el passat –especialment els deutes de la campanya 2018-19, han estat una llosa difícil de superar.

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Lusitans, a un pas de quedar exclòs de la lliga Unida

Comentaris (2)

Trending