Neguit a l’administració de Justícia per la impugnació electoral

El batlle que ha de resoldre el procediment urgent i preferent inicialment promogut per un advocat i al qual s’hi han anat afegint altres ciutadans ha reclamat al Consell Superior de la Justícia tots els elements de què disposi en relació amb el vot judicial

La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral.
La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral. altaveu mèdia

Malgrat que hi ha l’absolut convenciment que no hi va haver cap manipulació ni res que se li assembli en el vot judicial, la demanda que pretén l’anul·lació del procés electoral per les suposades disfuncions en el dipòsit judicial de sufragis està causant un profund malestar i neguit en l’administració de Justícia. Per l’ombra de dubte que s’ha posat, per la feina que eventualment pot comportar demostrar que tot va ser correctament i, sobretot, perquè a la impugnació inicial hi ha hagut diverses adhesions.

El batlle a qui per torn se li ha encomanat la resolució de la demanda tramitada pel procediment urgent i preferent establert en l’article 41 de la Constitució ja ha fet diversos passos abans de fer el pronunciament. Té 30 dies naturals des que se li va assignar la causa per emetre un pronunciament respecte del qual, si escau, hi podrà haver una apel·lació davant el Tribunal Superior. Entre altres coses, el responsable judicial hauria sol·licitat al Consell Superior de la Justícia, com a òrgan organitzador del vot judicial, que aporti totes les evidències que tingui a l’abast relatives al control del vot judicial.

Malgrat que hi ha la certesa que no hi va haver cap manipulació sí que es té clar que la forma de fer -que aquesta vegada segurament no va distar gaire de les conteses electorals anteriors- pot ser millorable

Les fonts consultades, properes a la Batllia, han preferit no precisar què ha demanat exactament el batlle encarregat del cas, però el volum d’informació que haurà de tractar la cúpula judicial, hores d’ara, sembla notable. I malgrat, s’ha dit, que hi ha la certesa que no hi va haver cap manipulació sí que es té clar que la forma de fer -que aquesta vegada segurament no va distar gaire de les conteses electorals anteriors- pot ser millorable i, tot plegat, pot plantejar dubtes que sense afectar realment el fons sí que el posa en entredit.

Més enllà de la resposta jurídica que s’acabi donant, i que les fonts consultades es decanten en assegurar que es rebutjarà la petició de nul·litat del procés i una altra cosa és veure si hi pot haver algunes observacions o retrets quant a les formes, hi ha un convenciment generalitzat a l’administració de Justícia que el vot judicial haurà d’afrontar millores ja en vista a les properes comunals, més enllà que cada vegada es té més clar que s’ha de buscar una fórmula que no faci incrementar de forma il·limitada la utilització del vot per dipòsit.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending