Multa de 3.000 euros a la candidatura canillenca d’Andorra Sobirana

La sala administrativa del Tribunal Superior ha avalat la decisió del plenari del Tribunal de Comptes, que ha sancionat l’administradora electoral per presentar les dades comptables de la llista fora de temps

Andorra Sobirana va presentar dues llistes el 2019.
Andorra Sobirana va presentar dues llistes el 2019. ARXIU

L’administradora electora de la candidatura que Andorra Sobirana va presentar a la territorial de Canillo en les eleccions del 2019 haurà d’abonar 3.000 euros pel retard amb què va presentar els comptes de dita llista. La sala administrativa del Tribunal Superior acaba d’avalar la decisió adoptada el març de l’any passat pel plenari del Tribunal de Comptes.

La sala recorda que l’administradora en cap moment no contradiu el fet que els comptes es van presentar fora de termini. En concret, l’administradora hauria d’haver presentat la comptabilitat detallada de la candidatura el 26 de juny del 2019, i la va acabar presentant el 18 d’octubre al·ludint un seguit de raons que ni el Tribunal de Comptes abans, ni el Superior ara no consideren justificables.

Entre les al·legacions que es feien, és que l’administradora canillenca no tenia accés als comptes bancaris del partit, d’Andorra Sobirana, i que aquests estaven en poder de l’administrador nacional que al seu torn va tenir tot un seguit de dificultats personals, familiars, que li van impedir estar al cas de les seves obligacions electorals.

En fi, tot un seguit de detalls que aparentment no vénen a tomb ni s’haurien degudament al·legat en el seu moment segons deixa entreveure sala que, en definitiva conclou que “les circumstàncies al·legades per la part agent no poden exonerar-la de la infracció comesa”.

Comentaris (8)

Trending