El mestre del María Moliner acusat d’abusos no farà cap acció contra els denunciants

El docent, que va ser absolt definitivament dels càrrecs pel Superior al setembre, prefereix passar pàgina i, en certa forma, tot el que ha succeït al Principat

Una imatge de l'edifici que acull el col·legi María Moliner.
Una imatge de l'edifici que acull el col·legi María Moliner. Toni Solanelles

El cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos sexuals quedarà definitivament tancat. Almenys per part del docent, que ara fa unes setmanes va ser definitivament absolt dels càrrecs. Finalment, ha optat per no impulsar cap acció contra els pares que el van denunciar. Ras i curt, prefereix oblidar tot el viscut i passar pàgina, en la mesura que sigui possible, ja lluny del país.

El cas va saltar la tardor del 2019 quan la policia el va detenir al mateix centre. Alguns dels pares dels alumnes, llavors entorn els 4 anys, l’havien acusat de fer-los tocaments. Fins i tot va estar un temps a la Comella. Posteriorment, va ser posat en llibertat, amb càrrecs, això sí. Els que van presentar els progenitors d’uns quants nens per via de l’acusació particular.

El judici a primera instància, és a dir, a Tribunal de Corts, es va celebrar el gener. Ja llavors la fiscalia feia temps que havia retirat els càrrecs. Mantenien l’acusació les famílies de dos dels menors. Reclamaven dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació. A l’abril es va conèixer la primera sentència i era absolutòria.

Una imatge de les dependències que comparteixen l'Escola andorrana i el centre María Moliner.

Relacionat

El mestre del María Moliner absolt d’abusos avaluarà actuar contra els seus acusadors

Les famílies van recórrer llavors al Superior. I aquest òrgan va refermar, ja al setembre, la resolució de primera instància. Per tant, el mestre va quedar absolt definitivament.

Llavors, l’advocat va apuntar que calia estudiar si, un cop confirmada la no culpabilitat, s’optava per fer alguna acció contra els denunciants pels perjudicis ocasionats. Cal recordar que, des d’aquell desembre del 2019, el mestre no ha tornat a treballar. Ara, però, segons ha confirmat el seu advocat a Altaveu, la decisió ha estat deixar-ho estar. En certa forma, és considera més adient passar pàgina a tot el que ha succeït. I oblidar, dins del que sigui possible.

Comentaris (5)

Trending