Més indagacions econòmiques per les suposades extorsions en el ‘cas Buiques’

El Tribunal de Corts ha permès noves diligències relatives amb moviments dineraris dels dos empresaris processats, als quals paral·lelament ja fa algunes setmanes que se’ls van retirar les mesures que restringien la seva llibertat provisional

Instal·lacions de Buiques a Escàs.
Instal·lacions de Buiques a Escàs. Toni Solanelles

La Batllia ha hagut de reobrir per ordre del Tribunal de Corts la investigació relativa al cas de les suposades extorsions que hi hauria hagut al tomb d’un deute entre empreses del sector de la construcció. El denominat ‘cas Buigues’, que manté encara un dels implicats a la presó, trigarà una mica més del previst a arribar a judici, encara que no es preveu que les diligències a fer per interès de la fiscalia s’allarguin molt més.

El que és evident és que el ministeri públic té interès en indagar una mica més sobre els moviments dineraris que hi va haver en els comptes dels dos joves empresaris d’una firma de materials de la construcció als quals Buigues els devia diners. La fiscalia, que també hauria demanat alguns detalls més relatius a aspectes a cotització de certes quantitats dineràries davant la CASS, vol saber si alguns diners que els empresaris han assegurat que eren per un determinat concepte, en realitat van servir per compensar la persona que està acusada d’haver fet d’intermediari amenaçador davant el responsable de Buiques.

La fiscalia pretén aclarir si els dos empresaris que haurien suposadament ‘demanat’ la col·laboració d’un conegut per poder cobrar uns deutes li van abonar diners o no

Aquest intermediari, que refuta el terme d’esbirro o sicari, és l’únic dels tres processats que continua a la presó. Els dos germans implicats en el cas ja van sortir de la Comella poc abans del Nadal passat. Però ho van fer sota arrest domiciliari en hores no laborables. Des de fa algunes setmanes, la Batllia ja va retirar totes les mesures restrictives de la llibertat provisional de què ara gaudeixen sense aparents limitacions els dos empresaris, que seran jutjats quan escaigui juntament amb el processat empresonat.

Diverses fonts han reconegut que la fiscalia està adoptant en aquest cas mesures exemplars atès que per una qüestió d’ordre públic no vol de cap de les maneres que el ‘cobrament’ de deutes o la reclamació d’impagaments es faci per canals que, aparentment, queden al marge de la llei. El manteniment de la presó preventiva a l’intermediari-que-no-anava-de-bones està causant indignació i estupor en l’entorn d’aquest home, que hauria assegurat disposar d’un domicili al Principat per poder complir un eventual arrest. Per la Batllia no ha donat peu a aquesta circumstància perquè l’arrelament de l’home al Principat és del tot inexistent i no hi ha cap mena de confiança en què el processat es quedés al país o que eventualment, quan toqui, comparegui en el judici.

Les immediacions de la Seu de la Justícia seran l'escenari de la concentració.

Relacionat

Concentració silenciosa per demanar la llibertat per l’extorquidor del ‘cas Buiques’

També va ser indagat el propi responsable de Buiques que va ser origen de la posada en marxa del cas a través de la denúncia en què alertava que estava sent víctima d’una mena de xantatge. I és que hi va haver la sospita per un moment, que aquest constructor, a qui suposadament tercers també deuen diners, hauria pogut comptar amb els serveis de l’‘intermediari’ ara empresonat per mirar de recuperar quelcom del que se li deu. Les indagacions realitzades no van conduir enlloc i tot plegat va quedar en no-res. No obstant, segons diverses fonts, els àudios i els missatges de text que es van recuperar dels telèfons mòbils dels implicats són per sucar-hi pa.

Comentaris (5)

Trending