Un jutjat de Reus ordena la detenció de l’home que es va endur els quatre fills a Andorra

La mare dels menors no en sap res des del primer de gener, quan en el marc d’unes divergències amb qui fins llavors era la seva parella, el pare de les criatures se’n va tornar cap al Principat, on ja havien passat les festes

La furgoneta amb què presumptament hauria vingut a Andorra l'home amb els seus quatre fills.
La furgoneta amb què presumptament hauria vingut a Andorra l'home amb els seus quatre fills.

El jutjat de Reus que instrueix el presumpte cas de violència de gènere que té relació amb l’estada a Andorra d’un home de 36 anys i nacionalitat italiana i els seus quatre fills ha activat una ordre internacional de detenció contra l’home. La demandant és la seva exparella i mare dels quatre menors, que no en sap res des del primer de gener, quan en el marc d’unes divergències amb l’home aquest va agafar la furgoneta i els infants i se’n va tornar al Principat, on ja havien passat part de les festes nadalenques.

La dona, que assegura que després del Cap d’Any va prendre consciència que era víctima de les obsessions i el control de qui fins llavors era la víctima i que assegura que ja havia tingut altres problemes amb la seva exparella a Portugal i a Benidorm, va interposar, primer, una denúncia a la comissaria dels mossos d’esquadra de Cambrils pels maltractaments i la sostracció dels menors, i després ha dut a terme diverses actuacions judicials. El seu advocat va sol·licitar per dues vegades que es promogués l’ordre internacional de recerca i captura de l’home.

En la primera ocasió, la petició va ser denegada. Però després de la segona vegada i una vegada el ‘desaparegut’ no es va presentar el 14 de gener davant el jutjat de Reus com aquest havia sol·licitat, finalment s’hauria donat lloc a la petició. “Tenint en compte el parador desconegut de l’investigat i la necessitat de dur a terme diligències que s’han de practicar personalment amb ell, sol·licito als cossos i forces de seguretat la detenció i la posada a disposició del jutjat on fos localitzat”, resa la diligència d’ordenació del procés que s’ha de complimentar amb la sol·licitud formal perquè s’activi la recerca internacional.

Els detinguts solen ser traslladats a les dependències policials.

Relacionat

La policia va impedir entrar al país per indocumentada la dona que denuncia el segrest dels fills

L’home amb els seus fills es va allotjar el 2 de gener en una pensió-hotel d’Andorra la Vella. Com que no va poder presentar certa documentació referent als menors, els responsables de l’hotel van contactar amb la policia que després d’unes indagacions no hi van donar més voltes fins que el 4 de gener els mossos van contactar amb la policia andorrana per advertir que hi podria haver un home acusat de segrest parental. Se’l va poder tornar a localitzar i després de comunicar-li que la mare de les criatures les reclamava, no hi va haver cap més gestió.

L’home, que fins fa poc vivia de llogar a Mont-roig del Camp després d’haver passat per diferents punts de l’Estat espanyol i amb una condemna per un delicte sexual greu suposadament encara per complir a Itàlia, va deixar l’hotel i s’hauria instal·lat en algun pis de lloguer també al Principat. Segons fonts properes a la investigació, el pare era molt conscient que el fet de no formar Andorra part de l’Espai Schengen dificultaria qualsevol actuació judicial. Ara cal veure si la petició de recerca i detenció acaba realment arribant a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending