La policia va impedir entrar al país per indocumentada la dona que denuncia el segrest dels fills

Mentre els menors continuen al Principat amb el seu pare, la mare ha iniciat actuacions diplomàtiques i accions legals per intentar recuperar els infants des d’Espanya

Els detinguts solen ser traslladats a les dependències policials.
Els detinguts solen ser traslladats a les dependències policials. Toni Solanelles

La dona que ha denunciat a Cambrils la sostracció dels seus fills i que aquests van acabar apareixent al Principat amb el seu pare, on es mantenen, està dolguda amb la policia andorrana, que divendres passat li va negar l’accés al país en anar indocumentada. La dona havia ‘pactat’ amb els seus assessors legals i fins i tot havia rebut el consell policial de venir a Andorra i interposar la mateixa denúncia que va formalitzar a Catalunya. Per ara no ho ha pogut fer; paral·lelament ha iniciat contactes diplomàtics per mirar de resoldre la situació.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, la dona es considera una víctima de gènere i després d’una divergència tornant cap a la Costa Daurada des del Principat, on la família havia passat el Cap d’Any i, abans, el Nadal, va decidir trencar la seva relació de parella i demanar ajut per combatre els suposats mals tractaments dels quals manté que era víctima. El que no esperava era que el pare dels seus fills girés cua i en lloc d’acabar arribant al domicili de Mont-roig del Camp on viuen des de fa tres mesos, enfilés novament camí cap al Principat, on aparentment continua fent estada, ara en un pis de lloguer després d’uns dies en una pensió-hotel, conjuntament amb el seus fills, que van de quatre mesos a quatre anys. La dona va interposar una denúncia per violència de gènere i sostracció de menors el 2 de gener a la comissaria dels mossos a Cambrils.

Una imatge d'una de les habitacions de l'hotel on han estat allotjats,

Relacionat

L’hotel on es va allotjar l’home amb els quatre fills va ser el que va alertar la policia

Els dos cònjuges, originaris de la regió de Bolonya, a Itàlia, van iniciar la seva relació al 2015. La dona ja sabia que dos anys abans l’home havia estat detingut acusat d’una violació. El 2017 va ser condemnat a més de cinc anys de presó que encara no són ferms. Però veient la possibilitat d’haver d’ingressar a la presó -on va estar vint dies de forma provisional el 2013- va començar un periple per diferents llocs, especialment, de la geografia espanyola, començant per Fuerteventura. També durant la part de la pandèmia es van estar uns mesos ‘atrapats’ a Portugal, on també hi hauria hagut algun incident entre la parella.

La denunciant assegura que no disposava de documentació identificativa perquè en el marc del control del qual diu que era víctima per part de la seva exparella se li hauria quedat

La dona es va allunyar de la seva família per mantenir la relació conjugal. Però fa prop de dos anys la relació, segons sempre la versió d’ella, el comportament de l’home va començar a canviar i tot plegat hauria estat més agressiu i controlador. Fins al punt que la documentació oficial de la dona la tindria en possessió l’home i per aquest motiu no va poder entrar al Principat divendres passat quan pretenia accedir per denunciar el pare dels seus fills sabent que era a Andorra. Segons la dona, amb la qual l’Altaveu ha pogut contactar, els agents del punt fronterer li van agafar les empremtes dactilars i li van prendre fotografies “com si fos una delinqüent”. “Se’m va dir (els policies) que no volien soroll” i va haver de tornar a Mont-Roig del Camp.

“No m’han donat l’opció de denunciar”, lamenta alhora que explica que té en marxa diverses actuacions legals amb el suport tant d’un despatx jurídic de Cambrils com d’un altre d’italià. El supermercat que regentava a Roda de Berà el té tancat. “Amb la situació que estem vivint i sense els meus fills, no puc treballar”, explica alhora que lamenta que la policia andorrana -en contraposició amb la feina feta pels mossos d’esquadra- pugui dir que “no passa res perquè ha vist els nens dutxats i vestits”.

Per aquest motiu més enllà de les accions legals que espera que acabin arribant davant de les autoritats judicials andorranes, també ha iniciat contactes diplomàtics per aconseguir una mobilització institucional o administrativa i mirar, per una via o altra, de recuperar els seus fills. Segons la dona, el pare dels seus fills tindria, suposadament, una ordre de recerca i captura interna tant a Portugal, per un presumpte episodi de violència domèstica, com a Itàlia, per l’afer de la violació en una discoteca de la qual inicialment va ser condemnat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending