L’hotel on es va allotjar l’home amb els quatre fills va ser el que va alertar la policia

Les autoritats policials i judicials andorranes estan a l’espera de possibles actuacions legals que es puguin fer des d’Espanya, tot i que les versions entre els membres de la parella són contradictòries

Una imatge d'una de les habitacions de l'hotel on han estat allotjats,
Una imatge d'una de les habitacions de l'hotel on han estat allotjats, ARXIU

La policia sap des del 2 de gener que al Principat hi ha un home i els seus quatre fills allotjats en un hotel. Van ser els responsables de l’allotjament mateix els que van alertar de la situació vist que els va semblar estrany, segons fonts coneixedores del cas, que l’home, originari de Bolonya, no pogués presentar cap documentació relativa als quatre menors. La policia es va fer càrrec del cas i va descartar d’entrada qualsevol anomalia, donant per fet que en règim de turista el pare i els quatre infants poden estar fins a 90 dies en territori andorrà.

La situació va canviar, relativament, quan va arribar l’alerta dels mossos d’esquadra en què s’avisava de la interposició d’una denúncia, a la comissaria de Mont-Roig del Camp, entre Reus i Cambrils, que informava que un home s’hauria endut els seus fills contra la voluntat de la mare i hauria amenaçat de fer-los mal. Les versions entre els dos membres de la parella són contradictòries en molts aspectes. Se sospita que la família sencera hauria pogut venir al Principat a passar el Cap d’Any i en un moment donat haurien sorgit divergències entre els progenitors que haurien fet que la dona, també de nacionalitat italo-romanesa com l’home, tornés cap a territori espanyol.

En tot cas, a l’hotel des del qual es va advertir la policia només hi van acudir l’home i els quatre fills -la dona mai no hi va fer acte de presència- i va ser a partir del 2 de gener. Encara aquest divendres estarien allotjats al mateix establiment, encara que la previsió és que s’acabi l’estada en les properes hores. Les fonts consultades no han pogut indicar quines són les intencions del pare, malgrat que en algunes ocasions aquests dies hauria manifestat la intenció de poder-se establir al Principat.

Imatge d'una de les habitacions de l'hotel on estarien o haurien estat allotjats els menors amb el seu pare.

Relacionat

Localitzen a Andorra quatre menors que havien ‘desaparegut’ amb el seu pare a la Costa Daurada

La parella tindria al tomb de la quarantena d’anys i els fills tenen entre tres mesos i quatre anys. El cas és d’extrema complexitat i segons els mossos, l’home tindria un historial poc clar. De fet, les fonts consultades sospiten que la policia catalana tindria ‘interès’ en el cas més enllà de la denúncia de sostracció de menors i l’hipotètic afer de violència de gènere denunciat per la dona. Aparentment, fa uns anys l’home hauria estat condemnat per algun delicte greu contra la llibertat sexual. Els fets haurien tingut lloc a Itàlia.

Ara per ara les autoritats judicials i policials andorranes estarien indagant sobre la situació de l’home, sense que hi hagi hagut cap detenció ni res per l’estil. El progenitor i els seus quatre fills haurien arribat al Principat amb una furgoneta Ford Transit Custom de color blanc. Els mossos no van poder confirmar que la parella estigués domiciliada a Mont-Roig del Camp, malgrat que l’home asseguraria ser un empresari de la Costa Daurada. En algunes bases de dades l’home apareixeria com a titular d’un bar-restaurant a Las Palmas de Gran Canària i a Itàlia, aparentment, hauria exercit de pintor amb una empresa pròpia.

Comentaris (4)

Trending