El jove que furtava menjar en un restaurant té ‘allotjament social’

Detingut de matinada, se’l va alliberar després de ser condemnat per la via ràpida sense necessitat d’haver d’ingressar al centre penitenciari si no torna a delinquir

El restaurant afectat és especialista en arrossos.
El restaurant afectat és especialista en arrossos. ARXIU

El jove detingut la matinada de dimarts assaltant, un cop més, un conegut restaurant del nucli antic de Santa Coloma viu en un pis a la mateixa zona amb el suport social de l’administració. El detingut ha estat diversos mesos robant menjar de l’establiment en qüestió. Per ara no haurà d’ingressar al centre penitenciari. Però sí hi torna, sí que haurà de trepitjar la Comella.

Després de passar aquest dimarts a la tarda a disposició judicial, se’l va condemnar per la via ràpida a una pena condicional. També haurà de satisfer en la mesura del possible el dany causat a l’establiment de restauració. Però ara mateix sembla impossible que pugui arribar a cobrir les despeses, el perjudici causat. “No tenia ni per menjar”, han destacat les fonts consultades, mentre des de l’establiment s’especula que no tot era per a cobrir les seves necessitats i les de la seva parella sinó que deuria voler vendre una part dels aliments furtats, atès que n’hi havia d’un cert luxe.

Més enllà d’aquesta discussió, que jurídicament no té un valor gaire transcendent segons les fonts, sí que està clar que l’establiment hauria d’acreditar degudament el dany que hauria sofert. Ajuntar factures de la mercaderia i altra document que pugui justificar el perjudici. I és que es calcula des del restaurant que els furts de menjar deurien començar a finals d’octubre principi de novembre. I hi ha hagut diverses accions delictives.

Un cotxe de policia davant la seu de la Justícia.

Relacionat

El detingut per robar menjar en un restaurant ho feia des de finals d’octubre

Van ser tants assalts que l’establiment va acabar posant unes càmeres de videovigilància que haurien permès detectar el jove sense dubtes, ja que en algunes de les imatges es veu ben bé a cara descoberta. De fet, anteriorment a la nit de dimarts, ja es va estar a punt d’enxampar-lo però no es va ser a temps de localitzar-lo després de sortir del restaurant, que tenia un magatzem i unes càmeres on el jove remenava.

La parella de l’ara condemnat no sabia de la procedència il·lícita dels aliments. Tots dos malauradament protagonitzen un dels molts casos socials que es donen al país encara que tot sovint sembla que no pugui ser. I és que més enllà dels antecedents de distinta naturalesa que té el noi, la parella té retirada la custòdia i pàtria potestat d’un infant que van tenir en comú.

Comentaris

Trending