El detingut per robar menjar en un restaurant ho feia des de finals d’octubre

Farts de notar que els desapareixien aliments -des de llet a ous a caixes de llamàntol, gambes o pop a la gallega- , els propietaris van posar una càmera a la nevera, que va detectar l’home -“es feia la compra al seu gust”, asseguren-; a partir d’aquí, es va avisar la policia que el va controlar prop del local

Un cotxe de policia aquest matí davant la seu de la Justícia.
Un cotxe de policia aquest matí davant la seu de la Justícia. T. S.

La policia ha detingut un resident que va ser enxampat després d’agafar productes alimentaris d’una nevera exterior d’un restaurant de Santa Coloma. L’acció va ser detectada pels propietaris de l’establiment a través de les càmeres de seguretat que, justament, havien posat fa un mes en detectar que, de tant en tant, els desapareixien aliments. Això els succeïa des de finals de l’octubre. El que queda clar és que la persona controlada passava seriosos problemes econòmics, ja que tant ell com seva parella es trobaven a l’atur, tot i que alguns dels productes sostrets no eren pas de primera necessitat.

La detenció ha tingut lloc aquesta matinada arran, justament, de l’avís fet pels propietaris del local. A través de les càmeres instal·lades al restaurant, haurien detectat com l’home, un resident de 24 anys, havia entrat al recinte de l’establiment escalant un mur de pedra i havia obert la nevera exterior, agafant diferents productes del seu interior.

La policia es va apropar al lloc dels fets. L’home no hi era ja allà, però se’l va poder localitzar als entorns del restaurant. De fet, ell i la seva parella hi viuen al costat. Tots dos es troben a l’atur des de fa temps, circumstància que fa pensar que el mòbil del furt era bàsicament buscar alguna cosa per menjar.

“Es feia la compra al seu gust”, han comentat els responsables del restaurant, tot indicant que, per les imatges que han pogut gravar, el detingut “entrava amb calma i seleccionava; això m’agrada, això no”

Els fets viscuts aquesta matinada no serien, però, els primers. Feia temps, des de finals del passat octubre, que els responsables de l’establiment notaven a faltar aliments dels que tenien guardats a la nevera del pati exterior. També, al febrer, es va detectar que algú havia intentat accedir al local forçant la porta, sense aconseguir-ho. Ja llavors es va presentar una primera denúncia.

Ara fa un mes, es va optar per prendre alguna mesura. Calia trobar qui els estava sostraient aliments. “Sospitàvem ja fins i tot d’algun empleat o de repartidors”, han apuntat fonts de l’establiment a Altaveu. Es va decidir col·locar una càmera a l’interior de la nevera. I aquesta ha donat resultats. Ja fa uns dies es va enxampar l’home, però llavors la policia no ser a temps d’agafar-lo. Aquesta matinada, en canvi, se l’ha pogut controlar prop del local, amb els aliments agafats.

“Es feia la compra al seu gust”, han comentat els responsables del restaurant, tot indicant que, per les imatges que han pogut gravar, el detingut “entrava amb calma i seleccionava; això m’agrada, això no”. Així, el material agafat anava des de fruita, ous o llet a altres productes de més nivell com caixes de llamàntols o gambes, pop a la gallega preparat per cuinar o pernil ibèric. Fins i tot va arribar a endur-se “pastissos sencers fets per nosaltres”.

Des del local s’ha apuntat, a més, que al presumpte lladre se’l veia preparat pel furt que anava a cometre. Anava de color fosc i amb guants. També portava caixes i motxilles per ficar els aliments que s’emportava.

La policia ha apuntat que el valor del material sostret superaria els mil euros. Des del restaurant s’apunta la xifra, provisional, ronda els 1.600. Ara, però, falten coses a afegir. També es posa en relleu que tots els aliments agafats aquesta matinada, malgrat que s’han recuperat, no es podran fer servir al restaurant, ja que “no ens podem fer responsables de quina manipulació hagi fet aquesta persona”. Per tant, el seu valor també caldria sumar-lo a la resta.

El detingut i la seva parella, això no es pot negar, es trobaven a l’atur. La dona, però, no sabia d’on provenien els aliments que ell acabava portant a casa. Tots dos són coneguts en l’àmbit d’Afers Socials pels problemes que patien. L’home també té antecedents per conflictes amb la policia de diferent natura.

Etiquetes

Comentaris (30)

Trending