L’Institut de Drets Humans considera “una maniobra de desprestigi” el processament de Muxella

L’assemblea de l’entitat ratifica en el càrrec la seva presidenta i fa un clam a favor de la presumpció d’innocència i a la llibertat d’expressió

Elisa Muxella.
Elisa Muxella. Toni Solanelles

L’Institut de Drets Humans (IDHA) considera que el recent processament de la seva presidenta, Elisa Muxella, en un presumpte cas de blanqueig de capitals, és "una maniobra per obtenir la conseqüent posada en escena mediàtica, i el corresponent desprestigi de la persona i de retruc” l’entitat. Aquest dimarts, l’assemblea de l’organització s’ha reunit de manera extraordinària per ratificar Muxella en el seu càrrec.

La farmacèutica i activista social està implicada en el denominat ‘cas Dorribo’, que també implica un advocat i una gestora del país. Després de més de dos anys al calaix, i seguint l’ordre donada al 2018 pel Tribunal de Corts, finalment una de les oficines judicials especialitzades en delictes econòmics ha acabat processant Muxella, el lletrat i la comptable.

Una creu d'una farmàcia.

Relacionat

El misteriós ressuscitar del ‘cas Dorribo’ al Principat

Més enllà de denunciar la “maniobra” que es considera que hi ha hagut ara, l’IDHA dóna compte en un comunicat que “des del 2011 i cada cinc anys pel cap baix, la nostra presidenta rep alguna notificació judicial relacionada amb el ‘cas Dorribo’”. L’entitat remarca “la feina que fem de manera altruista i no sempre reconeguda, i que pot suscitar recances en mitjans polítics atès que la realitat social, econòmica i judicial, entre d’altres, no és la mateixa que proclamen els poders públics” i reivindica “la presumpció d’innocència i la llibertat d’expressió per a tothom, i també per la nostra presidenta”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending