Ingressa a la presó el conductor del cotxe de l’accident mortal de l’Aldosa de Canillo

La Batllia ha processat el turista anglès de 38 anys per un homicidi per imprudència greu lligada al consum de substàncies tòxiques i a falta de completar l’informe amb algunes proves que hi ha pendents

Un vehicle de la policia de trànsit en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Un vehicle de la policia de trànsit en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El turista anglès de 38 anys que conduïa el Mercedes C300 que la matinada de divendres va patir un accident mortal ha ingressat a primera hora d’aquesta tarda al centre penitenciari acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu lligada al consum de substàncies tòxiques. L’home, que havia vingut a Andorra amb altres companys i amics -entre els quals el finat- per assistir al festival ‘Snowrow’, va donar positiu en els controls d’alcoholèmia i droga.

Com que encara hi ha pendents de fer algunes proves, alguns informes, en el marc de la investigació policial-judicial oberta arran del sinistre, el batlle de guàrdia ja no ha ofert la possibilitat de fer un judici ràpid al detingut, que va estar-se durant la jornada de divendres algunes hores hospitalitzat per refer-se de les lesions sofertes, que no revestien especial gravetat. En tot moment va estar ingressat en règim de detingut i custodiat per policies.

A mitja tarda va deixar el centre hospitalari i ha passat la nit a les cel·les del despatx central de policia. Aquest matí ha passat a disposició judicial i després d’oferir algunes explicacions davant el batlle de guàrdia aquest l’ha acabat processant i enviant a la Comella. És probable que quan es completin els informes pendents, es pugui fer una ordenança penal a l’ara empresonat, i caldrà veure s’hi implicarà pena ferma o algun altre tipus de mesura.

Un vehicle de la unitat de trànsit de la policia.

Relacionat

Un turista de 39 anys mor en estimbar-se a l’Aldosa de Canillo el cotxe en què viatjava de copilot

El processat viatjava en el vehicle amb dos dels amics amb els quals havia vingut a Andorra, que no era la primera vegada que visitaven. El finat, de 39 anys, era el copilot i va ser qui més malparat va sortir. I és que el lateral dret del vehicle va impactar contra un mur de la carretera CG-2, a l’altura de l’hotel Terres de l’Aldosa i posteriorment, per les circumstàncies que haurà de determinar la investigació dels especialistes policials en accidents de vehicles, el Mercedes va creuar tota la via -eren les 2 de la matinada- i es va anar a estimbar a l’altre cantó.

Al vehicle -de lloguer i de plaques de matrícula francesa- hi viatjava una tercera persona, un altre dels integrants de la colla, que també va ser traslladat a l’hospital però que de seguida va ser donat d’alta. En el grup de turistes anglesos que havien vingut al festival musical de Grau Roig hi havia un germà del difunt. El succés ha sumit tot el grup en autèntic drama. En principi, bona part dels homes han tornat avui cap al seu lloc d’origen. La repatriació de la víctima mortal s’ha d’acabar de definir en les properes hores.

Comentaris (1)

Trending