Govern ‘retreu’ a BPA que era cooperadora necessària de delicte fiscal a Espanya

Joan Pau Miquel es nega a respondre a les preguntes formulades per la representació lletrada de l’executiu que llegeix la bateria de preguntes que tenia prevista deixant entreveure algunes perles notables

Els dos advocats que es reparteixen la representació de Govern sortint de la Seu de la Justícia en un recés.
Els dos advocats que es reparteixen la representació de Govern sortint de la Seu de la Justícia en un recés. Toni Solanelles

Que si BPA i els processats eren “cooperadors necessaris de delictes fiscals a Espanya” o demanar-se si “ser un banc pont és rendible”. Són dues de les perles, de moltes altres, que contenia el qüestionari que l’acusació particular en la causa general del ‘cas BPA’ exercida pel Govern i representada pel lletrat Manuel Pujadas tenia preparat per formular a l’ex-conseller delegat de BPA Joan Pau Miquel. El bancari, atenent-se al seu dret a no declarar, s’ha negat a respondre a les preguntes de la representació governamental.

Amb tot, i perquè en quedés constància, Pujadas ha distribuït una còpia del qüestionari i l’ha llegit davant la sala després que hagués finalitzat l’interrogatori del fiscal general. El lletrat representant de Govern ha començat recriminant a Miquel que hagués donat detalls, fins a algun punt molt íntims i personals, d’un ex-empleat del banc ja difunt. I aquesta apreciació de l’experimentat advocat ha donat peu a un cert debat que el tribunal ha tallar de rel alineant-se amb la tesi que no era adequada l’exposició de l’ex-CEO del banc, que prèviament havia demanat excuses per si la forma o el fons no havien estat les adequades.

En tot cas, i amb posterioritat, Pujadas ha llegit una força llarga bateria de preguntes, dividides en diversos blocs, i que en molts casos, ha reconegut el prop advocat, eren reiteratives de qüestions ja interpel·lades per la fiscalia o sobre explicacions ja donades pel principal processat en la causa. Davant la negativa de Miquel a respondre’l, el lletrat ha advertit del “risc que es corre” donant “el silenci” per resposta.

I en una altra de les perles deixades pel representat jurídic de Govern, i tot recordant que l’acusació que exerceix és en ares a l’interès general, ha explicat que en vistes a les conclusions que pugui formular l’acusació particular governamental considerarà en relació amb les preguntes formulades la resposta que “més convingui” a Govern.

Comentaris (4)

Trending