Govern demana deixar “treballar la justícia” en la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

Jover ve a dir que des de l’executiu no s’impulsarà cap acció per presumpte atac a la sobirania del Principat i aprofita l’ocasió per arremetre implícitament contra BPA

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha recordat que al Principat hi ha “separació de poders” i, en conseqüència cal “deixar treballar la justícia” en el marc del cas de l’atac a la sobirania andorrana per part d’autoritats espanyoles i les coaccions de la ‘policia patriòtica’ a dirigents de Banca Privada d’Andorra (BPA), el que es coneix com la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’. Jover ha recordat que la justícia funciona i que s’intenta viure la situació “amb normalitat”.

El portaveu governamental ha recordat que entre Andorra i Espanya hi ha els mecanismes de cooperació judicial perfectament establerts i que s’activen amb normalitat sempre. I també en aquest cas, entenent que els querellats no resideixen al Principat. Per tant, això permetrà comunicar-los les accions que la instructora, que “les instàncies judicials”, considerin oportunes. En tot cas, el Govern no endegarà cap acció concreta en defensa de la sobirania andorrana. O així ho ha donat a entendre el titular de Finances.

Mariano Rajoy (dreta) i Jorge Fernández Díaz en un dels molts actes que han protagonitzat junts.

Relacionat

La Batllia activa la investigació contra Rajoy, Montoro i Fernández Díaz per l’atac a Andorra i BPA

“Qui ha de jutjar si hi ha indicis o no no és el Govern”, ha respost Jover quan se li ha demanat si veient totes les revelacions que han anat apareixent els darrers dies l’executiu pensava fer algun tipus d’acció per tal de defensar la sobirania del Principat davant els excessos il·legals presumptament comesos per un Estat tercer. El portaveu governamental ha explicat que el que li pertoca a Govern és dotar la Justícia de les eines escaients perquè pugui fer la seva feina.

“No ens agrada gens que aparegui Andorra a nivell internacional lligada a casos que s’estan jutjant”

“El que és necessari és que es pugui fer justícia i ho mirem com a purs espectadors”, ha afirmat Jover afegint tot seguit que “hem estat especialment actius” en dotar de recursos l’administració de Justícia. I ha citat la nova seu judicial, l’increment de mitjans humans o l’adequació de diverses normes i procediments judicials. Tot plegat per “poder fer que la justícia treballi”.

I quan se li ha demanat a Jover si a Govern li preocupa que el país torni a ser focus d’atenció per un cas com aquest, el ministre no ha desaprofitat l’ocasió per arremetre contra BPA. “No ens agrada gens que aparegui Andorra a nivell internacional lligada a casos que s’estan jutjant”, ha afirmat el titular de Finances tot deixant clar que es prefereix que el Principat tingui repercussió internacional “per tots aquells actius que té no associats amb afers judicials, però de vegades és necessari” que apareguin aquests casos.

“No ens agraden aquestes notícies com no ens agraden les notícies de casos de blanqueig de capitals que presumptament s’havien comès a través de la BPA”, ha reblat Jover evidenciant novament l’animadversió personal contra l’entitat bancària intervinguda el març del 2015.

Comentaris (9)

Trending