El fiscal demana una pena de vuit anys de presó a un acusat d'un delicte continuat d'abusos sexuals

La defensa ha sol·licitat l'absolució en considerar que no hi havia elements suficients per condemnar l'acusat i que les declaracions de les noies tenien incoherències durant el judici que s'ha fet a porta tancada

Comentaris

Accés principal a la Seu de la Justícia.
Accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dimarts l'acusat d'un delicte continuat d'abusos sexuals sobre menors de 14 anys per la persona que conviu. El fiscal ha demanat 8 anys de presó, 4 per cada delicte mentre que la defensa ha demanat l'absolució en considerar que no hi havia elements suficients per condemnar l'acusat i que les declaracions de les noies tenien incoherències.

El judici s'havia de fer a porta oberta però l'acusació particular, el fiscal i l'advocat defensor han demanat fer-lo a porta tancada. El tribunal s'ha retirat a deliberar i ha pres la decisió que la vista es fes sense la presència dels mitjans de comunicacióL'advocada de la defensa ha demanat en les qüestions prèvies la celebració a porta tancada tot i que no hi havia cap menor i que l'inici dels fets es remunta a l'any 2003.

El fiscal, per la seva part, s'ha referit a l'article 138 del Codi de Procediment Penal i al fet d'evitar de nou la revictimització de les declarants i que "pugui continuar el seu patiment". El fiscal ha assegurat, però que "el treball de la premsa és necessari" mentre que el president de la sala ha destacat la cura i el respecte que acompanya les informacions dels judicis.

Els fets es van produir quan eren menors d'edat. La vista es podia fer a porta tancada de manera parcial, en el moment de les declaracions, i deixar oberta la resta de procés però el tribunal ha optat pel tancament total, un aspecte que també ha tingut el suport de l'advocat defensor.

Durant el judici, han comparegut tres perits que han avalat el posicionament de la fiscalia i de l'acusació particular que també ha demanat responsabilitat civil. El judici, que ha començat al matí, s'ha allargat a la tarda i la sentència no es donarà a conèixer fins el mes de novembre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending