Fernández Díaz assegura al Congrés espanyol que “no sé que estigui investigat a Andorra”

L’ex-ministre d’Interior del govern de Mariano Rajoy recorda que el Tribunal Suprem va arxivar una querella en què entre altres qüestions se citaven possibles actes delictius al Principat

Una imatge de Jorge Fernández Díaz durant la compareixença a la comissió del Congrés.
Una imatge de Jorge Fernández Díaz durant la compareixença a la comissió del Congrés.

L’ex-ministre d’Interior espanyol en el darrer govern de Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, assegura que “no tinc coneixement” que estigui sent investigat en el marc d’una querella a Andorra. El polític del Partit Popular (PP) ha comparegut recentment en el marc de la comissió d’investigació que se segueix al Congrés espanyol per intentar aclarir si al seu dia es van utilitzar diners i mitjans d’Interior per afavorir interessos del PP.

Fernández Díaz i Rajoy, i altres ex-dirigents polítics i policials espanyols, estan encausats arran d’una querella presentada per l’Institut de Drets Humans amb el suport del col·lectiu d’advocats catalans anomenat Drets. Al Congrés espanyol, i a preguntes del diputat de Junts, integrat en el grup plural de la cambra parlamentària espanyola, Josep Pagès, Fernández Díaz no va negar que existís la denominada ‘Operació Catalunya’, però sí que va afirmar que “no em vaig assabentar de coses que si me n’hagués assabentat no les hagués consentit”. Ara, quan se li va explicar que se l’està acusant de coaccions i xantatge a ciutadans andorrans per tal d’obtenir dades bancàries de líders sobiranistes catalans, com Jordi Pujol, Artur Mas o Oriol Junqueras, l’ex-ministre va afirmar que “no tinc ni idea del que està parlant”.

Fernández Díaz, que va assegurar també que mai ningú “no em va parlar ni nominalment ni conceptualment” de l’anomenada ‘Operació Kitchen’, una operació destinada a aconseguir informació que tenia Luis Bárcenas i que podia incriminar el PP, va assegurar davant la insistència de Pagès que del procés que se segueix al Principat contra ell, Mariano Rajoy, Cristóbal Montoro, Francisco Martínez, Ignacio Cosidó i diversos policies, que “d’això no en sé res i ningú no m’ha explicat res de BPA ni sé que estigui imputat en un jutjat d’Andorra”.

L’ex-titular espanyol d’Interior, que va remarcar que al seu dia el Tribunal Suprem espanyol va arxivar una querella que, ni que fos de passada, ja es referia a la suposada participació seva en la denominada ‘Operació Catalunya’ i les seves derivades a Catalunya, també va assegurar no estar al cas de totes i cadascuns de les actuacions o operatius que feien els serveis policials. Per tant, no sabia si tres agents de la UDEF van acudir al Principat, com diversos documents judicials proves, a xuclar dades tant de BPA com de Banco Madrid.

Comentaris (4)

Trending