Expulsat set anys el ‘turista de la fuga’, que ho atribueix tot a la confusió i a una indisposició

L’home ha estat acompanyat aquest vespre per la policia fins a la frontera del riu Runer mentre altres agents duien als amics les claus del BMW M340i que inicialment li va ser comissat i que per Andorra el detingut no podria conduir durant 24 mesos

El cotxe que conduïa l'ara condemnat i que avui han recuperat els seus amics.
El cotxe que conduïa l'ara condemnat i que avui han recuperat els seus amics. Toni Solanelles

Set anys expulsat per la conducció temerària que va protagonitzar aquest Dilluns de Pasqua per la Massana. Més 2.500 euros de multa per la cascada de delictes que hauria comès. Aquestes són dues de les mesures que la Batllia ha imposat aquest vespre al turista irlandès que, encara no se sap massa ben bé per què, va ser el protagonista d’una fuga amb persecució policial posterior. Integrant d’un grup de tres parelles irlandeses allotjades a Anyós Park ja havia protagonitzat altres incidents tant a la via pública com al complex hoteler.

L’home va ser arrestat poc després del migdia d’ahir després que accedís a l’aparcament del recinte d’Anyós sense miraments. Fins i tot va trencar la barrera del pàrquing. També es va controlar el seu acompanyant, un altre dels turistes que havien estat aquesta Setmana Santa al Principat. Els amics del detingut -un altre hauria agafat el seu cotxe i almenys inicialment hauria marxat d’Andorra temen ser arrestat també- han abonat les darreres hores les despeses dels desperfectes ocasionats a les habitacions que ocupaven i altres estances del recinte hoteler per evitar mals majors.

Aquesta tarda, el detingut ha respost davant la batlle de guàrdia. I després d’escoltar les parts, s’ha optat, de fet era previsible, per dur a terme un judici ràpid, el que tècnicament l’ordenament jurídic andorrà és una ordenança penal. Se li han imposat, segons fonts coneixedores del cas, deu mesos de presó, que com sol ser habitual també en aquestes situacions, s’han bescanviat per set anys d’expulsió. També se li ha fet abonar com a multa per la comissió dels diferents delictes que se li han atribuït 2.500 euros.

Al centre, el BMW M340i que ha protagonitzat la persecució per la Massana.

Relacionat

La diversió de la velocitat extrema i de fer malbé el lloc d’allotjament

El que ningú no ha acabat d’aclarir és el motiu del comportament de l’ara ja condemnat, i que suposadament ja hauria protagonitzat també durant la jornada de diumenge. Més encara quan l’home havia vingut al Principat acompanyat de la parella i dos fills menors. En tot cas, l’ara condemnat, que va refusar almenys en dues ocasions sotmetre’s a un control d’alcoholèmia després de ser detingut, hauria justificat la seva actitud per la confusió d’allò del volant -situat a la banda dreta en tractar-se d’un vehicle britànic- i d’una indisposició posterior que tampoc no li hauria permès reaccionar de forma adequada.

Agents de la policia han acompanyat el condemnat a la frontera del riu Runer només acceptar, el detingut, l’expulsió que si no respecta l’obligaria a entrar deu mesos a la Comella. No té intenció de tornar al Principat. Almenys, no ho sembla. I mentre ell era traslladat a la frontera, altres agents de la policia duien la clau del BMW M340i als amics del condemnat. El vehicle no s’ha comissat tot i que la fiscalia ho pretenia. Però el que és clar és que el condemnat no se l’hauria pogut endur. Bé, no mentre estigués en territori andorrà. Se li ha prohibit conduir durant dos anys.

Comentaris (7)

Trending