La diversió de la velocitat extrema i de fer malbé el lloc d’allotjament

El detingut per la persecució que ha atemorit durant uns minuts, al migdia, diversos conductors que circulaven per la Massana estava establert aquests dies a Anyós Park amb la parella i dues parelles més

Al centre, el BMW M340i que ha protagonitzat la persecució per la Massana.
Al centre, el BMW M340i que ha protagonitzat la persecució per la Massana. Toni Solanelles

Hores d’ara encara no és clar del tot què ha motivat que el conductor irlandès d’un BMW M340i hagi emprès una marxa desorbitada al tomb de la Massana per acabar deixant ‘abandonat’ el vehicle al complex turístic on ha estat allotjat els darrers dies amb la seva parella i dues parelles més. I on haurien causat diversos desperfectes. El detingut està acusat d’un delicte contra la seguretat col·lectiva (la conducció temerària) i un altre contra la funció pública (desobeir les ordres que li donaven perquè s’aturés).

Tot plegat s’ha iniciat uns vint minuts abans del punt del migdia. Dos agents de circulació del comú de la Massana han vist un vehicle mal estacionat i quan han anat a recriminar aquest fet al conductor del cotxe, que era a l’interior, en lloc d’escoltar les instruccions ha arrencat com un boig posant en perill la integritat dels dos urbans. Fins al punt que per un moment ha semblat que no els hauria fet res atropellar-los.

A partir d’aquí, el vehicle ha iniciat una marxa a velocitat del tot fora de lloc i conduint fins i tot en sentit contrari, obligant altres conductors a haver de fer arriscades maniobres per no impactar frontalment contra el vehicle britànic. El cotxe, en què hi anaven com a mínim dos ocupants, ha fet diversos girs i canvis de sentit envaint el carril contrari o obviant la línia contínua. Els agents de circulació han estat els qui han activat la policia.

Diversos testimonis han assegurat que ja durant la jornada de dissabte algun o alguns dels components del grup hauria fet pràctiques de conducció igual d’arriscades per la Massana, amb curses en direcció a Arinsal, i obligant altres usuaris de la via a fer maniobres perilloses

Inicialment s’ha afegit a la persecució un vehicle policial que hi havia a la Massana. Després s’han afegit altres cotxes que, veient com anava el vehicle ara ja per l’avinguda Sant Antoni i en direcció al centre de país, han preparat la barra de punxes per posar-la a la Serra de l’Honor. El vehicle, però, ha accedit cap a Anyós fins al complex turístic, immobiliari i esportiu que hi ha en aquesta població.

Ha entrat sense miraments a l’aparcament, trencant la barrera i l’ocupant o ocupants del vehicle l’ha deixat allí obert de bat a bat. Quan la policia ha localitzat el cotxe enmig d’un desplegament que ja començava a ser important, ha iniciat també la recerca de la persona o persones que anaven en el vehicle. S’hauria detingut el conductor -un home irlandès d’uns 35 anys que almenys inicialment ha refusat sotmetre’s al control d’alcoholèmia- i també s’ha controlat, encara que sense arrest, un acompanyant.

Diversos testimonis han assegurat que ja durant la jornada de dissabte algun o alguns dels components del grup hauria fet pràctiques de conducció igual d’arriscades per la Massana, amb curses en direcció a Arinsal, i obligant altres usuaris de la via a fer maniobres perilloses. Llavors, però, ningú no hauria advertit la policia i aquest diumenge la situació s’hauria repetit. Encara que les fonts oficials no ho han confirmat, no es descarta que el tercer home de les tres parelles que formarien el grup allotjat a Anyós Park hauria pogut inicialment deixar el país per la frontera hispanoandorrana amb un vehicle també britànic i deixant al Principat la parella i un fill molt petit.

Un cotxe policial.

Relacionat

Detingut un ocupant i controlat l'altre d'un vehicle que s'ha donat a la fuga a la Massana

Fonts coneixedores del cas i d’altres de properes al complex d’Anyós han confirmat que més enllà dels desperfectes causats a la barrera de l’aparcament, també s’haurien malmès alguns fanals del recinte immobiliari i altres elements de la decoració exterior del complex. També haurien produït danys, poc o molts, en les habitacions que ocupaven i haurien malmès, com a mínim, un sofà de les instal·lacions d’Anyós Park.

Comentaris (12)

Trending