Expulsat l’home detingut acusat d’assetjar menors a Santa Coloma

Resident temporal de 56 anys, s’ha passat la nit a l’hospital entra la indignació dels seus familiars, que no entenen el tracte donat a una persona que consideren deficient

Un cotxe de policia en les immediacions de la Batllia.
Un cotxe de policia en les immediacions de la Batllia. Toni Solanelles

La Batllia ha acordat l’expulsió de l’home detingut aquest divendres acusat de perseguir i assetjar menors a Santa Coloma. De 56 anys i incapacitat per les autoritats judicials espanyoles, estava a Andorra de pas, vivint un temps amb familiars que té al Principat mentre se li buscava una solució definitiva. Després de passar a disposició judicial poc abans de la passada mitjanit, el detingut s’ha estat tota la nit a l’hospital, sota vigilància mèdica.

Una vegada se’l doni per estabilitzat, serà expulsat del país. De fet, aquest pas ja s’hauria d’haver donat. La família ‘andorrana’ de l’home està especialment indignada pel tracte que s’hauria donat a l’acusat de perseguir nens i nenes, adolescents, al tomb de l’Escola andorrana de Santa Coloma. Consideren que les autoritats i la ciutadania s’han acarnissat amb una persona deficient.

L'home que ha estat identificat com l'assetjador de menors passejant per Santa Coloma.

Relacionat

Detingut un home que pateix trastorns com l’assetjador de menors de Santa Coloma

De fet, la detenció hauria estat molt controvertida atès que després del control pertinent gràcies a la col·laboració ciutadana, que va permetre ràpidament identificar l’home que suposadament seguia els menors per Santa Coloma, ben aviat es va saber que l’home patia trastorns diversos. Fins al punt que la família que l’acull a Andorra després que es quedés sense cura a Espanya va acreditar la seva incapacitació legal.

Amb tot, les autoritats del Principat van decidir formalitzar la detenció i una vegada completat el dossier policial amb certa celeritat posar l’home a disposició de la Justícia perquè s’adoptés la decisió que es considerés més escaient. I aquesta hauria estat l’expulsió -de fet, la voluntat familiar era trobar-li una sortida en forma d’internament en algun centre espanyol especialitzat- posterior al seu control mèdic a l’hospital.

Comentaris (17)

Trending