L’ex-CEO de BPA torna a arremetre contra l’INAF: “Menteix obertament”

Joan Pau Miquel considera que un ens de caràcter públic no pot respondre com ho ha fet el regulador durant la instrucció judicial

Joan Pau Miquel abans d'iniciar-se una de les primeres sessions del judici.
Joan Pau Miquel abans d'iniciar-se una de les primeres sessions del judici. Toni Solanelles

El regulador financer del país és un dels blancs dels dards enverinats que tot sovint llança l’ex-conseller delegat (CEO) de Banca Privada d’Andorra (BPA) Joan Pau Miquel durant les sessions del judici de la causa general del ‘cas BPA’. Més enllà que hi ha el convenciment general que no es pot destruir un banc sense haver-lo mai expedientat per allò de què ara se l’acusa, Miquel no s’està de reiterar que el supervisor ha anat mentint per poder sostenir la suposada veracitat de l’acusació que manté la fiscalia.

Durant la sessió d’aquest dilluns Miquel ha tornat a arremetre amb força contra l’INAF. I més enllà de considerar «deplorable» la resposta donada pel regulador financer a preguntes que li va formular la Batllia en el marc de la instrucció, l’ex-CEO de BPA ha afirmat que d’un ens de dret públic, inserit en l’administració pública del país, «el mínim que podem esperar és que sigui curós, i precís i veraç». I res d’això hauria demostrat l’INAF en el marc de la instrucció.

El fiscal general, Alfons Alberca, en un acte.

Relacionat

“Si el fiscal associa cada vegada compensació amb blanqueig passem a la següent pregunta”

Miquel ha anat insistint durant diferents passatges de la vista d’aquesta jornada que l’INAF va fer la lectura que li va convenir per intentar raonar, com ho fa la UIFAnd, que els intercanvis estaven prohibits des del 2005, una circumstància que ha quedat força clara que no era així: el que es va vetar era que empleats bancaris creuessin amb diner en efectiu a les butxaques. Però no només això, el supervisor, per respondre l’autoritat judicial, ha recordat el bancar, «fa una barreja de conceptes» per intentar despistar, per mirar de tergiversar la realitat.

Joan Pau Miquel ha explicat que hi ha mescles fetes només a ulls de l’INAF el resultat de les quals «no forma part de la manera de fer del sistema financer andorrà», no ja de BPA, tampoc de cap altra entitat de la plaça financera. «Ni són curosos ni donen informació precisa i veraç. Menteixen obertament igual com van mentir quan van dir que no hi havia les actes», ha reafirmat l’antic màxim responsable executiu del banc intervingut per l’administració.

Comentaris (2)

Trending