Estudien accions legals contra l’exempleat ara empresonat que robava mòbils

L’auditoria sobre el material furtat ha confirmat que el cost dels dispositius que es va quedar l’extreballador és de gairebé 100.000 euros

Muntanya de telèfons mòbils.
Muntanya de telèfons mòbils. ARXIU

El centre comercial en el qual va treballar durant uns mesos un jove que ara té 24 anys i que hi va acabar robant desenes de mòbils una vegada va plegar està estudiant emprendre accions legals contra el noi, ara empresonat. L’auditoria duta a terme pels responsables de l’establiment en relació al material sostret ha confirmat que el cost dels productes furtats arribava gairebé als 100.000 euros.

L’establiment està avaluant si personar-se com a actor civil per tal de reclamar la quantia amb què quantifiqui el perjudici sofert o, fins i tot, anar una mica més enllà i querellar-se contra el processat per poder exigir-li responsabilitats penals. Amb tot, es podria acabar decidit que sigui la fiscalia qui exerciti la doble acció (civil i penal) i no dur a terme cap actuació legal exprés.

El detingut va treballar a l'establiment fins al juny del 2022.

Relacionat

L’exempleat que robava mòbils gratificava coneguts que li recollien els dispositius a la botiga

En tot cas, el malestar al centre comercial és evident i, si escau, han assegurat fonts properes a l’establiment, es revisaran protocols de funcionament i de control, encara que la vulneració comesa per l’extreballador no era senzilla de preveure, tot i que sí que es poden preveure canvis per complicar processos a les persones que deixin l’empresa. En tot cas, igual com l’eventual acció judicial, s’estan avaluant tot un seguit d’escenaris.

El jove resident va entrar al centre penitenciari divendres al vespre, després que passés a disposició judicial una volta dijous, ell mateix va acudir al centre comercial explicant que havia estafat l’empresa amb vulnerant la plataforma de venda en línia i intentant d’arribar a alguna mena d’entesa sabent-se descobert. Perquè l’establiment era conscient del frau des d’inici de setmana. Quan van veure l’antic dependent entrar per la porta, els responsables de l’establiment van alertar la policia i poc després el jove va ser detingut.

Entrada a la presó de la Comella.

Relacionat

Presó per a l’exempleat que robava mòbils i el cost del material superaria els 90.000 euros

Inicialment, ell va reconèixer haver-se quedat telèfons de gener a març i per valor d’uns 50.000 euros. Molts dels telèfons els recollien o col·laboradors del jove o persones que li acabaven adquirint els mòbils. Al final, l’auditoria de tot plegat hauria permès aclarir que l’activitat delictiva va durar durant molt més temps del que havia reconegut l’ara empresonat i que el valor de cost de la mercaderia furtada era de prop de 100.000 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending