Presó per a l’exempleat que robava mòbils i el cost del material superaria els 90.000 euros

El batlle va decretar presó per al jove resident de 24 anys després de passar a disposició judicial i s’assenyala que les operacions fraudulentes les havia iniciat abans del gener com havia expressat

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

El jove resident de 24 anys que va confessar els seus tripijocs per apropiar-se de diferents telèfons mòbils d’un conegut establiment de l’avinguda Meritxell ha dormit aquesta passada nit al centre penitenciari de la Comella després que el batlle n’hagi decretat l’empresonament. Segons fonts properes al cas, el perjudici per a l’establiment superaria els 90.000 euros de preu de cost del material.

El detingut després de confessar l’operativa fraudulenta ha passat la primera nit a la presó després que aquest divendres passés a disposició judicial i el batlle en decretés l’empresonament. Abans de ser arrestat va explicar que havia adquirit telèfons mòbils sense pagar per una quantitat que rondaria els 50.000 euros, però fonts properes al cas manifesten que els càlculs ja evidencien que el perjudici superaria els 90.000 euros de preu de cost del material. Precisament, els responsables de la botiga estan fent una auditoria per determinar les pèrdues per saber la quantitat de mòbils que es van treure sense pagar i el seu cost.

El detingut va treballar a l'establiment fins al juny del 2022.

Relacionat

L’exempleat que robava mòbils gratificava coneguts que li recollien els dispositius a la botiga

Segons la policia, el jove de 24 anys va deixar de treballar al centre comercial el juny del 2022 i seria quan inicia l’activitat il·lícita. Un cop es va ‘entregar’ havia expressat que les operacions fraudulentes les havia començat al gener, però les fonts consultades asseguren que l’havia engegat molt abans.

L’exempleat assegura que s’ha gastat tots els beneficis obtinguts amb la posterior venda dels aparells. Recordar que vulnerava els controls de seguretat de la web del centre comercial. Simulava una compra en línia i sempre col·locava algun dígit erroni per forçar una errada. Posteriorment, i fent servir el codi usurpat al seu superior, solucionava l’error i generava una venda que ja es considerava pagada. L’operació permetia obtenir el justificant de compra amb el qual, altres col·laboradors, passaven a recollir per l’establiment comercial.

Comentaris (8)

Trending