En llibertat provisional l’empleada d’una farmàcia que va estafar la CASS

Tant la parapública com l’asseguradora que també va resultar defraudada no s’han oposat a la sortida de la dona del centre penitenciari després que la processada hagi dipositat a la Batllia els 15.000 euros que en conjunt va ‘aixecar’

Molts analgèsics no necessiten recepta per vendre's en farmàcies
Molts analgèsics no necessiten recepta per vendre's en farmàcies ARXIU

L’empleada de la farmàcia de Sant Julià que des dels darrers dies de juliol estava empresonada després de ser detinguda acusada d’estafar la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i una asseguradora privada on tenia contractada una pòlissa complementària de salut ha sortit del centre penitenciari en llibertat provisional. Ni la CASS ni l’asseguradora s’han oposat a l’alliberament sol·licitat per la dona, una resident de 44 anys, que ja fa moltes setmanes que va dipositar a la Batllia els diners equivalents al frau que va cometre.

La dona va sortir de la Comella aquest dijous al migdia, segons que ha pogut saber l’Altaveu. La dona va ser detinguda els darrers dies de juliol al seu domicili després d’una investigació policial iniciada arran de la denúncia interposada pel propietari de la farmàcia, que es va assabentar del cas per una alerta de la CASS. La defraudació ascendia a uns 15.000 euros en global, 12.600 corresponents a la parapública i 2.400 que tenien a veure amb l’assegurança complementària.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

Empresonada l’empleada d’una farmàcia per estafar la CASS amb falses vendes

La dona operava d’una manera ben rudimentària però que durant un bon temps li va funcionar: passava una recepta legal al seu nom, amb algun medicament de cost notable sempre entre els fàrmacs prescrits, i una vegada fet el tràmit anul·lava la venda a la farmàcia. Però el CASS activava el tràmit per sufragar la cobertura sanitària i, per tant, abonar el 75% del cost de la compra. L’asseguradora feia el que li corresponia una vegada la CASS li trametia l’ordre.

Una imatge de la façana de la CASS.

Relacionat

La CASS incrementarà els controls farmacèutics per evitar fraus com el de la dependenta empresonada

Això va durar fins que un dia, pel que fos, en qüestió de molt poques hores la dona va passar la mateixa recepta dues vegades. Llavors sí que els controls de la CASS van funcionar i van alertar la farmàcia. Va ser aquí quan es va descobrir tot plegat. La dona hauria admès els fets, imputats a la temptació d’un diner fàcil. En no sentir-se descoberta, va anar incrementant la periodicitat de la pràctica, sense que actués indegudament durant més temps que el període acreditat i que ja li va valdre la detenció.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending